Hlavní obsah

Slavia odletěla do Amsterdamu vstříc pohárovému loučení

PRAHA

Amsterdam je pro fotbalisty Slavie památné místo. Před šestnácti měsíci tady porazili Ajax 1:0, v pražské odvetě soka dorazili a slavně postoupili do Ligy mistrů. Tentokrát je ve středu čeká v Areně smutné loučení. Osud Pražanů je zpečetěn již před posledním zápasem ve skupině, v Poháru UEFA končí.

Článek

Troufali si na víc, ale v pohárové Evropě už letos nesvedou nic. Maximálně vítěznou rozlučku na hřišti soupeře, který má spolu s Aston Villou a Hamburkem již postup zajištěn. „Věděli jsme, že skupina není lehká, ale chtěli jsme uspět. A já pevně věřil, že na Ajaxu ještě postupová motivace bude,“ lituje kouč Karel Jarolím.

V posledním utkání s Hamburkem byl vykázán na tribunu, takže v Amsterdamu nesmí na lavičku. V zápase tak převezme velení jeden z asistentů Petr Vrabec nebo Pavel Řehák. Jarolím nesmí s týmem komunikovat před zápasem a během zápasu, nesmí vstupovat do šatny, hráčského tunelu a technické zóny. Předpisy mu nařizují sledovat zápas pouze z tribuny.

Za zmínku stojí, že minulé zápasy se „starými známými“ soupeři ve skupině skončily stejným výsledkem jako poprvé. Se Žilinou 0:0 a s Hamburkem 0:2, navíc byl znovu vyloučen slávistický brankář. Teď by tedy měla být na řadě výhra 1:0 na Ajaxu...

V Amsterodamu půjde o prestiž

„Tu bychom určitě brali. Postoupit už nemůžeme, ale není pravda, že v Amsterdamu o nic nepůjde. Jde přece o prestiž. Pocestují za námi naši fanoušci a navíc nám Ajax jistě bude chtít oplatit vyřazení z Ligy mistrů,“ poukazuje zkušený Vladimír Šmicer.

Slavia nechala doma nemocného Volešáka. Distancovaný gólman Vaniak je sice s mužstvem, ale nastoupit nesmí. Šanci tedy dostane mladý Diviš, nebo zkušený Vorel.

Utkání začíná ve středu ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT2. Hlavním rozhodčím je Sten Kaldma z Estonska.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen