Hlavní obsah

Slavia proprala o přestávce špinavé prádlo a ožila

PRAHA

Individuální technika, rychlost, přesnost přihrávek. Snad ve všech činnostech předčil v prvním poločase třetí celek loňského ročníku nejvyšší gruzínské soutěže pražskou Slavii. Po přestávce však domácí fotbalisté ožili a zabránili ostudě v podobě porážky.

Článek

Kouč sešívaných Csaplár sice před zápasem tvrdil, že porážka z úvodního ligového kola ve Zlíně by neměla zanechat na slávistech stopy, ti však v prvním poločase vypadali, jako by na nich ležela deka snad ze všech proher v loňském ročníku.

Zvláště obrana si v čele s chybujícím kapitánem Bejblem nevěděla rady s trojicí ofenzívních hráčů Dinama Tbilisi. "Na hřišti bylo strašné dusno, stěží jsme popadali dech. Soupeř byl kvalitní technicky i takticky a nám chybělo srdce," vysvětloval Pavel Kuka.

Množství zkažených přihrávek rámoval pískot hrstky diváků společně s postupem času sílícím pokřikem "Leška ven". Směrem dopředu sázeli slávisté na stereotypní centry ze stran, ve středu pole zas nezkušenému Švecovi a Kukovi, jenž si v první půli jen těžko zvykal na roli tvůrce hry, chyběly nápady.

Po přestávce ožili

Po přestávce přesunul trenér Kuku do útoku a dva údery během tří minut vrátily optimismus do prořídlých strahovských ochozů. "Měli jsme hrát hodně po stranách, jenže v první půli se nám to nedařilo dotáhnout. Po přestávce jsme zvýšili agresivitu a už to šlo," vyprávěl záložník Karel Piták, jenž byl u všech branek svého týmu.

Výkon Slavie se lišil v obou poločasech jako den a noc. Co se dělo o pauze v domácí kabině? "Proprali jsme špinavé prádlo," řekl mnohoznačně Kuka, který na svém obvyklém postu v útoku viditelně ožil.

"V záloze to pro mě není optimální, ale je třeba hrát tam, kde je nutné zalátat nějakou mezeru v sestavě," dodal. Do Gruzie tak jede Slavie s dvougólovým náskokem, který ale v Gruzii nemusí znamenat nic. "Bude to peklo," uvědomoval si Piták.

Reklama

Související témata: