Hlavní obsah

Slavia se obejde bez losu, okruh soupeřů se jí na cestě do Evropy zúžil

Losovací ruleta vždy vzbuzuje velký zájem fanoušků a očekávání samotných protagonistů. Fotbalová Slavia však bude při prvním aktu před příští sezonou o obojí do značné míry ochuzena. Sešívaní coby vítěz domácího poháru vstoupí do pohárů podobně jako loni Slovácko ve 3. předkole Evropské ligy. Druhý celek české nejvyšší soutěže bude čelit poraženému týmu z 2. předkola nemistrovské části Ligy mistrů. Vlivem okolností na los ani nedojde...

Slavia je dva roky bez titulu. Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Zajímavá situace. Při losu 3. předkola Evropské ligy budou v osudí Olympiakos a poražený z 2. předkola Ligy mistrů z dvojzápasu, kterého se zúčastní Panathinaikos. Dva řecké týmy na sebe ale nemohou narazit.

Jak upozorňuje twitterový účet FC Koeficient, los tak vlastně neproběhne a už nyní je jasné, že Slavia ve 3. předkole EL narazí na poraženého z dvojzápasu Neznámý - Panathinaikos, kde jen los 2. předkola LM určí, zda Neznámý bude vicemistr belgické nebo ukrajinské ligy.

Červenobílí by si každopádně mohli zopakovat loňský souboj s Panathinaikosem Atény, přes který přešli v kvalifikaci Konferenční ligy.

We are the champions. Slavia slaví na Letné zisk domácího poháruVideo: Sport.cz

Paradoxem je, že řecký velkoklub projevuje interes o slávistu Ondřeje Lingra, který tak v případě, že neprodlouží smlouvu v Edenu, by se tam mohl vrátit jako soupeř...

Situace v belgické lize je hodně napínavá. Kolo před koncem hrají o titul stále tři týmy - Antverpy (zatím 46 bodů), Royal Union (46) a Genk (45).

Mistrem válkou zkoušené Ukrajiny je Šachtar Doněck, vicemistrem bude buď Dnipro-1 (64 bodů), nebo Zorja Luhansk (64).

Slavia si ligu prohrála sama. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Červenobílí tak momentálně mají na výběr šest potenciálních soupeřů. Jejich výběr se zúží v neděli, kdy skončí jak ukrajinská, tak belgická liga.

Pokud by slávisté ve 3. předkole Evropské ligy vypadli, měli by druhý pokus na zajištění si podzimní účasti ve skupině pohárů při závěrečném play off o Konferenční ligu. V něm by také byli díky příznivému koeficientu nasazeni.

Sparta jako šampion začne ve 3. předkole Ligy mistrů a má jistou minimálně skupinu Konferenční ligy. Plzeň a Bohemians 1905 začnou ve 2. předkole Konferenční ligy a musejí přejít přes tři protivníky.

Reklama