Hlavní obsah

Slavia znovu o deseti, postup byl snadný. Italský tisk Milánu nepřeje Liverpool

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco fotbalisté pražské Slavie se nemohli smířit s vyloučením svého kapitána Tomáše Holeše, italský tisk klíčový moment odvety osmifinále Evropské ligy nezpochybňuje. Favorizovaný AC Milán stejně jako v prvním utkání znovu dohrával v početní převaze a dokázal ji využít. Média na Apeninském poloostrově připomínají, že postup do finále v Dublinu je teď hlavním cílem „Rossoneri“ v sezoně. Důležité podle nich bude vyhnout se při pátečním losu čtvrtfinále Liverpoolu.

Nechtěl bych být v kůži Tomáše Holeše, musí se cítit hrozně, přiznal Jindřich Trpišovský. Vyloučení nechápu, jde proti fotbalu.Video: Sport.cz

 
Článek

Eden už není po porážce 1:3 nedobytný. „Milán je prvním týmem, který v sezoně porazil Slavii na jejím stadionu. Hosté ukázali svou kvalitu, když tři šance proměnili ve tři branky ještě do přestávky. Slavia předvedla týmovou práci a útočný fotbal, ale proti tak silnému soupeři to měla v deseti mužích těžké,“ poukázal oficiální web UEFA.

„Rossoneri ve čtvrtfinále, ale strach o Maignanovo zraněné koleno. Euromise splněna: finále v Dublinu 22. května je nyní (o něco málo) blíž. Hodně bude záležet na losování čtvrtfinále, kde se fanoušci AC Milán budou snažit vyhnout Kloppovu Liverpoolu, favoritovi číslo jedna v Evropské lize, která v tuto chvíli představuje jejich hlavní cíl sezony,“ napsal list Corriere della Sera. „Reds“ uštědřili debakly 5:1 a 6:1 Spartě.

O půli jsme si v kabině řekli, že se semkneme a budeme hrát pro lidi. Chtěli jsme pro fanoušky aspoň vstřelit gól, říká Jindřich StaněkVideo: Sport.cz

„Z Prahy již každopádně přišel silný a jasný signál. Místo toho, aby se Milán omezili na bránění solidního náskoku 4:2 z prvního zápasu na San Siru, jak by se stalo při jiných příležitostech, teď Rossoneri potvrdili svou evidentní technickou převahu třemi góly již v prvním poločase. Juráskovo snížení již přišlo pozdě,“ dodal deník.

Slávisté mohou litovat úvodní Chytilovy šance. „Ještě než zraněný brankář Maignan odstoupil, za stavu 0:0 se mu povedl úžasný zákrok. Kdyby inkasoval, možná bychom byli svědky jiného večera. Slavia se pak znovu sama oslabila, když kapitán Holeš prudce dupl na Calabriu. Od té doby to s ní šlo z kopce,“ uvedl Corriere della Sera.

Ukázali jsme kvalitu. V týmu dřímá nějaký potenciál, musíme to dál prodávat, hodnotí účinkování v Evropské lize Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„Holeš stoupl na Calabriu velmi tvrdě, rozhodnutí podpořil VAR. Slavii zbylo jen deset mužů a pro Milán bylo vše snadné. Dal tři góly a prolétl do čtvrtfinále. Eden byl snadno překonatelnou překážkou. Po výčtu dobrých zpráv (tři různí střelci, omezená defenzivní rizika, Leao v super verzi) jsou tu i obavy o zraněného Maignana,“ zhodnotila Gazzetta dello Sport.

Největším hrdinou je pro italská média Rafael Leao. „Byl nezadržitelný. Měl asistenci u úvodní Pulisicovy branky, podílel se i na trefě Loftuse-Cheeka, sám se pak zaskvěl nádhernou střelou na 3:0. Leao také měl de facto epilogovou scénu: on a Adli dostávali od fanoušků domácích kelímky s pivem a urážky (obtížné rozluštit, zda byly také rasistické) při zahrávání rohového kopu,“ napsala La Repubblica.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články