Hlavní obsah

Slávista Necid: Chyběla nám trocha štěstíčka

Devadesát minut byli lepší, vytvořili si několik slibných příležitostí, přesto v kabině Slavie Praha po úvodním bezbrankovém zápase 1. kola Poháru UEFA v Edenu proti Vasluii panoval smutek. „Je to zklamání. Šancí na vstřelení gólu jsme měli hodně, ale chyběla nám trocha štěstíčka,“ posteskl si po utkání mezi novináři domácí kanonýr Tomáš Necid.

Článek

Zklamání bylo z fotbalistů Slavie při odchodu do kabin cítit. Proti rumunské Vasluii měli několik slibných střeleckých příležitostí, ale ani jedna neskončila gólem. „Devadesát minut jsme je tlačili, oni měli jen standardní situace. Víc se k ničemu nedostali,“ řekl po utkání nejlepší střelec týmu v letošní sezóně Tomáš Necid.

Sám Necid se ocitl v možná největší šanci zápasu, když se dostal k míči v pokutovém území po nedorozumění gólmana s obránci, ale trefil pouze tyč rumunské branky. „Chtěl jsem to takhle zahrát, bohužel jsem to netrefil úplně přesně,“ posteskl si Necid a dodal, že Slavii chybělo v zakončení trochu více štěstíčka.

Slávisté jsou na rumunské prostředí připraveni

Slavii čeká v Rumunsku bouřlivé prostředí, ale Necid se toho nebojí. „Už máme s tamním fotbalem zkušenosti z loňského zápasu proti Steaue v Bukurešti. Víme, co nás tam čeká,“ poznamenal devatenáctiletý útočník a doplnil, že ještě nikdy neviděl soupeře tak často polehávat na trávníku jako ve čtvrtek večer: „Něco takového jsem ještě nezažil. Po každém souboji křičeli a brečeli.“

Smutný byl po utkání i Dušan Švento. „Chyběla nám vstřelená branka, příležitostí jsme měli hodně. Myslím, že jsme sehráli dobrý zápas, ale odveta bude hodně těžká. Naší výhodou je čisté konto z domácího duelu. Když dáme v Rumunsku gól, tak musí soupeř dát dva,“ nechal se slyšet Švento a pokračoval: „Možná nám chybělo více drzosti v zakončení.“

Slovenský záložník se v letošní sezóně již po několikáté postavil na hrot útoku, což mu úplně nevyhovuje. „Je to pro mě něco úplně jiného. Musím si na to zvyknout, není to pro mě jednoduché. Doteď jsem hrál krajního záložníka, proto ten přesun do útoku není snadný, ale zvykám si,“ řekl reprezentant.

Kuciak proti Slavii vychytal již třetí nulu

Po závěrečném hvizdu se po remíze 0:0 radovali hosté se slovenským gólmanem Dušanem Kuciakem v bráně. „S výsledkem jsem spokojený, protože doma jsme o dost silnější. Máme za sebou první poločas. V odvetě nás čeká těžký zápas, protože Slavia dnes předvedla špičkový fotbal,“ složil poklonu sešívaným Kuciak.

I díky jeho zákrokům se sešívaným nepodařilo vstřelit branku. „Hodně mně pomohli spoluhráči a já zase pomohl dvěma zákroky jim. Všichni táhneme za jeden provaz,“ poznamenal Kuciak, který si myslí, že díky čtvrtečnímu výsledku má Vaslui před odvetou velkou šanci postoupit. Zároveň se zastal svých spoluhráčů, kteří v poslední dvacetiminutovce často polehávali na trávníku a zdržovali jak mohli. „Myslím si, že kdyby Slavia vedla, tak by také její hráči zdržovali,“ doplnil slovenský gólman, který v loňské sezóně ještě v dresu Žiliny proti Slavii vychytal dvě čistá konta ve druhém předkole Ligy mistrů.

Reklama