Hlavní obsah

Slovácko je koplo do zadku! Sparťané letí do Glasgow i se Součkem

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty odlétají k duelu Evropské ligy s Rangers do Glasgow už i se záložníkem Filipem Součkem. S výpravou naopak necestují zranění Höjer, Juliš, Čelůstka, Polidar a Pešek. Mužstvo se chce rehabilitovat za ligový debakl 0:4 na Slovácku. "Věřím, že každý jeden z nás to uchopí správně a kopne nás to do zadku. Každý musí začít u sebe. Myslím, že už ve čtvrtek bude rozdíl vidět," apeluje obránce Dávid Hancko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Souček ze Sparty Praha oslavuje gól na 5:0 během utkání v Liberci.

Článek

Nastupují na dobrodružnou misi. Vzhledem k předchozím událostem mezi českým a skotským fotbalem je utkání vyhodnoceno jako vysoce rizikové i pro pobyt mimo stadion.

Hlavní se ovšem odehraje na hřišti. Letenští mají jistotu, že pokud Rangers porazí, jaro v pohárech už je nemine.

"Víme, jak máme rozehranou skupinu a víme, že případné vítězství by nám pomohlo do jarní části. Jednoznačně chceme tedy hrát aktivně, oprostit se od nedělního zápasu a ukázat, že to byl jen takový jednorázový omyl. Budeme muset být kompaktní, bojovat a nechat tam všechno. Pak to můžeme zvládnout," poukazuje obránce Dávid Hancko pro klubovou televizi na ligový výbuch na Slovácku.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Rehabilitace za ostudný výsledek bude náročná. V Glasgow se očekává bouřlivá atmosféra.

"Osobně se na ni těším, bude tam hodně lidí, a možná i vyprodáno. Zvládli jsme to v Kodani, v Lyonu to s námi taky nezamávalo, tak to bude i zítra. Jsou to těžké zápasy, ale pro každého z nás je takovýto duel o postup vynikající odměna. Těším se a věřím, že týmový výkon bude mnohem lepší než v neděli," ujišťuje Hancko.

K postupu může Spartě nahrát i remíze, myslí však na výhru.

"Když vyhrajeme a Kodaň ztratí s Lyonem, bylo by to jasné. To by bylo výborné, v posledním zápase už bychom to měli v kapse. Budeme hrát na vítězství, tak jak se vždycky snažíme a jak to po nás chtějí trenéři. Tři body z Glasgow by byly vynikající a uděláme pro ně maximum," přemítá Hancko.

Reklama

Související témata: