Hlavní obsah

Šmicer: Budu muset kluky v Liverpoolu před Spartou varovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V posledním dílu svého podcastu na Sport.cz Vladimír Šmicer prohlásil, že bude držet Spartě palce proti Galatasaray. Aby nebyla odpočinutá na ligu, kde svádí boj o titul s jeho Slavií. Přání mu vyšlo. Čtvrteční los osmifinále fotbalové Evropské ligy, který Letenským přisoudil slavný Liverpool, vše posunul do jiného úhlu. „V Liverpoolu jsem hrál šest let, vyhrál jsem s ním sedm trofejí. Je tedy jasné, komu budu fandit,“ culí se Šmicer, který s Reds vyhrál v roce 2005 Ligu mistrů.

Sparta narazí v Evropské lize na slavný LiverpoolVideo: sntv

 
Článek

Co říkáte tomu, že Sparta půjde na Liverpool?

Pro Spartu je určitě atraktivní zahrát si proti Liverpoolu. Asi dostala nejtěžšího možného soupeře, který se nabízel. Bude to zajímavé. Sparťani jsou v euforii, vedou ligu, přešli přes Galatasaray. Jsou v pohodě. Budu muset kluky v Liverpoolu varovat, aby nic nepodcenili.

Pro Liverpool zřejmě los tolik atraktivní není…

Samozřejmě, pro fanoušky není Sparta takové jméno jako AC Milán nebo soupeři z Ligy mistrů. Budou mít tendenci ji podceňovat. Trenér Jürgen Klopp s realizačním týmem ale rozhodně Spartu podceňovat nebudou. Dobře vědí, že uspěla ve skupině s Rangers a Betisem a teď vyřadila Galatasaray. Nelze ale přehlédnout jednu věc.

Šmíca z voleje: Manažer národního týmu by byl teď páté kolo u vozu!Video: Sport.cz

Rozsáhlou marodku Liverpoolu?

Přesně tak. Liverpool hraje na čtyřech frontách. V neděli ho čeká finále Ligového poháru s Chelsea, je ve hře o FA Cup i o mistrovský titul…

Vyhodnotí si Liverpool, že Evropská liga je pro něj nejméně důležitá?

Takhle se to říct nedá. Jürgen Klopp po sezoně končí, tým pro něj chce vyhrát nějakou trofej. Myslím, že do všech soutěží jde mužstvo naplno. Ale bojím se, aby kluci vydrželi, aby nedošlo k dalším zraněním. Ve středu proti Lutonu bylo na lavičce pět dorostenců. Tohle už není normální situace.

Vzhledem k velké marodce Liverpoolu, kterému chybí například Salah, Nuněz, Alexander-Arnold nebo Alisson, má Sparta šanci?

Myslím, že jestli je vhodná doba, kdy jít proti Liverpoolu a mít šanci ho porazit, tak teď. Uvidíme, jestli se dají do prvního zápasu do kupy alespoň někteří kluci.

Očekáváte telefonát z Liverpoolu v souvislosti s duely se Spartou?

Zavolají mi maximálně novináři. Vědí, že jsem s Liverpoolem v kontaktu. Klub má ale svoje zdroje, systém, jak se na zápasy nachystat. Navíc šéf logistiky Liverpoolu byl za mnou o Vánocích v Praze. Myslím, že město velice dobře poznal. (směje se)

Půjdete se podívat na nějaký zápas?

Slavia bude hrát ve stejné dny proti AC Milán, spíš mě tedy bude zajímat ona. Pojedu s ní rád do Milána. Takže asi tak. Liverpoolu ale budu držet palce na dálku. Hrál jsem za něj šest let, navíc celý život bojuju sportovně proti Spartě, všem musí být jasný, komu budu přát. Mám k Liverpoolu velký osobní vztah. Myslím tedy, že by ani nedávalo smysl, kdybych přál Spartě. Ani samotní sparťani by nechtěli, abych jim fandil.

Fandit budete určitě Slavii proti AC Milán. Vítáte tento los?

Mám z něj radost. Pro mě je AC Milán legenda. Jako kluk jsem fandil Liverpoolu a v době Van Bastena AC Milán. Mám ten klub rád. Mám na AC Milán skvělé osobní vzpomínky, pomohl jsem ho porazit ve finále Ligy mistrů. Nemůžu se dočkat, až Slavia proti AC vyběhne.

Vyřadí Sparta v Evropské lize i Liverpool?
Ano
51,3 %
Ne
48,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4921 čtenářů.

Reklama