Hlavní obsah

Souček burcuje opařený West Ham. Kladiváři vyšetřují i mezinárodní ostudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vidina velkého finále se vzdálila. Fotbalisté West Hamu s českým reprezentantem Tomášem Součkem nedokázali v úvodním semifinále Evropské ligy vytěžit výhodu domácího prostředí a utrpěli porážku od Frankfurtu 1:2. Souček i kouč David Moyes burcují ke zlepšení. Moc se nepředvedli ani fanoušci Kladivářů, kteří napadli německé novináře a způsobili tak nepříjemný mezinárodní skandál.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté West Hamu United Michail Antonio (vlevo) a Tomáš Souček během úvodního semifinále Evropské ligy.

Článek

West Ham se teď musí pokus zopakovat obrat z pro Londýňany ikonického roku 1976, kdy proti Eintrachtu prohráli v Poháru vítězů pohárů na úvod 1:2, ale v odvetě si zajistili postup výhrou 3:1.

Nicméně tehdy se hrála odveta v londýnském Upton Parku. Nyní se musí pokusit o obrat před 50tisícovým kotlem frankfurtského Deutsche Bank Parku.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Hlavičkující fotbalista West Hamu Tomáš Souček v úvodním semifinále Evropské ligy.

„Takhle jsme to nechtěli. Nehráli jsme ale dost dobře na to, abychom dosáhli lepšího výsledku. Ale jsme pořád ve hře. Ještě to není pryč. Půjdeme do odvety s tím, že uděláme pro postup všechno," hodnotil situaci Moyes.

„Bude to nový zápas. Doufám, že v něm budeme hrát lépe. Čeká na nás spousta práce. Hráči mají ale velký charakter," dodal.

Zápas pro West Ham odstartoval jako noční můra, protože už po 49 sekundách inkasovala po trefě Ansgara Knauffa. O dvacet minut později sice srovnal Michail Antonio, krátce po přestávce ale vystřelil výhru hostům Daichi Kamada. Hammers měli i trochu smůlu, protože během utkání na London Stadium trefili hned třikrát brankovou konstrukci.

„Neukázali jsme toho dost, abychom vyhráli. V odvetě chceme být od první minuty mnohem lepší. Chceme nasázet víc gólů a postoupit," vybízel po porážce Souček, jenž byl jediným Čechem v sestavě domácích, protože Vladimír Coufal a Alex Král zůstali celý zápas na lavičce.

„Musíme si věřit, odveta bude pro většinu hráčů největším zápasem jejich životů, protože to je jen krůček od finále," doplnil.

West Ham ale neřeší jen porážku, nýbrž i ostudu, kterou způsobili jeho fanoušci. Někteří z nich měli napadnout německé novináře stanice ARD Radio Tima Brockmeiera a Philippa Hofmeistera. K útoku mělo dojít ve 21. minutě po vyrovnávacím gólu Antonia. Novináři tvrdili, že inkasovali několik úderů a útočníci jim také strhli sluchátka.

Klub už vydal k incidentu prohlášení, v němž informuje, že podrobí analýze kamerové záznamy a ve spolupráci s policií identifikuje výtržníky, kterým udělí doživotní zákazy vstupu na domácí i venkovní zápasy West Hamu.

„Máme neodbytný pocit, že zezadu na nás může něco přiletět, nějaká rána nebo něco takového," předpovídal během přenosu Hofmeister, jenž po nepříjemném zážitku uvedl: „Moje sny o anglickém fotbalu byly zničeny."

Nad situací kroutil hlavou i komentátorský kolega Derek Rae. „Něco takového jsem ještě nezažil," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.