Hlavní obsah

Legenda West Hamu gratuluje Mikolandovi. Ten má za sebou druhou transplantaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český fotbalista Petr Mikolanda byl hráčem anglického West Hamu jen rok, během něj si navíc odskočil na hostování v nižších soutěžích. Přesto má podle svých slov pro fotbalový pořad Premier Class na Sport.cz od londýnského klubu nadále podporu v nelehké životní situaci. Na podzim podstoupil Mikolanda druhou transplantaci ledviny a Kladiváře to nenechalo chladné, v londýnském klubu se nadále zajímají o zdravotní stav českého fotbalisty.

Mikolanda je po druhé transplantaci, ozvala se mu i legenda West Hamu, kde se nadále zajímají o jeho zdraví.Video: Sport.cz

 
Článek

Mikolanda přiznává, že je s někdejšími parťáky z West Hamu v kontaktu. „Se spoluhráči jako třeba s Markem Noblem si občas napíšeme. On viděl v novinách, čím jsem si prošel, takže mi blahopřál i teď po druhé transplantaci," líčí ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Čtyřiatřicetiletý záložník Noble působí v A-týmu Kladivářů od roku 2004 a je rekordmanem v počtu startů (409) za West Ham v Premier League.

Doufám, že se nevrátí do Ruska, protože nejenom politicky, ale i sportovně by to nebylo dobře, říká Mikolanda o Alexi Královi.Video: Sport.cz

Během tohoto ročníku nejvyšší anglické soutěže se do hry příliš nedostává, přesto stihl gólem proti Watfordu vyrovnat výkon legendárního Paola Di Cania v počtu nastřílených branek za klub v Premier League.

Noble a Di Canio mají aktuálně ve statistikách 47 tref za Kladiváře, první Michail Antonio skóroval 54krát. Jamajský útočník navíc v klubu nadále působí, v lednu dokonce prodloužil smlouvu až do léta 2024, zatímco Noble by měl po této sezoně skončit.

„Teď po druhé transplantaci jsem ještě ve West Hamu nebyl, ale po první transplantaci, když jsem přijel, tak se mě krásně ujali a samozřejmě jsem měl také spousty telefonátů a e-mailů, jestli potřebuji nějakou pomoc," těší Mikolandu.

Christian Eriksen a jeho předchůdci s implantovaným defibrilátorem. Příspěvek z pořadu Premier Class.Video: Dominik Hejbal, Sport.cz

Není to však zdaleka jen Noble a další bývalí spoluhráči, kdo se o Mikolandu v jeho bývalém působišti zajímá. „Až se vydám na West Ham, budu se těšit, co tam všechno připraví. Klub toho pro bývalé hráče nebo zdravotně indisponované dělá obrovské množství," prozrazuje někdejší útočník celku z Premier League.

Více najdete ve videu z pořadu Premier Class na Sport.cz.

PREMIER CLASS: Může hrát Premier League klidně 8-10 let, říká Mikolanda o SoučkoviVideo: Sport.cz