Hlavní obsah

Sparta bude hrát pro Kuchtovo zlatíčko Emilly, náladu zvedl i táta cizinců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odveta play off Evropské ligy je jedním z klíčových bodů sezony. Letenští budou ve čtvrtek večer doma dohánět ztrátu po porážce 2:3 s Galatasarayem v Istanbulu. Každý pozitivní dopink je tedy vítaný. Náladu v kabině fotbalové Sparty zvedly dvě čerstvé události. Nejprve se útočníku Kuchtovi narodila dcera Emilly. Mužstvo pak na středečním tréninku zatleskalo obránci Sörensenovi za prodloužení smlouvy. Dánský stoper funguje svým způsobem jako táta početné skupiny cizinců v mužstvu.

Fotbalisté Sparty ladí formu na odvetu s Galatasarayem. Na předzápasovém tréninku panovala dobrá náladaVideo: Sport.cz

 
Článek

Postup je jasný cíl. Nejen pro sebe a fanoušky, ale také pro čerstvě narozené zlatíčko reprezentačního útočníka.

„Kuchtič se stal podruhé otcem! Gratulujeme Honzovi i manželce Báře a malé Emilly přejeme, aby svým rodičům přinášela spoustu radosti,“ oznámila Sparta na sociální síti.

Jan Kuchta měl tedy před odvetou upravený režim.

„Honza v úterý netrénoval s týmem, ale odpoledne sám v posilovně,“ poznamenává trenér Brian Priske.

Když si pak během středečního tréninku svolal hráče do tradičního kolečka, mohl jim oznámit, že Asger Sörensen prodloužil smlouvu. Hlouček odměnil dánského stopera vřelým potleskem.

„Je to pro nás důležité. Asger je úžasný od doby, kdy přišel. Je důležitý na hřišti i v kabině. Nová smlouva je dobrý signál od něj směrem ke Spartě, že s ním může počítat dál. Tým zůstává konzistentní a navazuje na úspěchy a ambice, které má,“ chválí kouč svého zkušeného krajana.

Dánové ze Sparty přijeli domů a těší se na výjimečné utkání. Sörensena přijde povzbudit asi 25 známýchVideo: Sport.cz

Sedmadvacetiletý Dán se v mužstvu těší velkému respektu.

„Nepamatuju si moc hráčů, kteří by k nám zapadli a zapluli do české ligy, která není vůbec jednoduchá kvůli soubojům, tak jako Asger za poslední rok a půl. Zvládl to skvěle, v tom je jeho největší devíza. Těžko se obchází a je silný v soubojích,“ oceňuje kolegu parťák z obrany Filip Panák.

„Pro nás je strašně důležitý v tom, že je spojkou mezi cizinci a Čechy. Když přijde nový cizinec, vysvětluje mu, jak to tady chodí. Strašně nám to ulehčuje,“ poukazuje Panák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.