Hlavní obsah

Sparta ze stadionu rovnou do postele. Klíčem teď je nekrást hráčům regeneraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Slavii získali bod, v Líšni uhájili vydřený pohárový postup, Plzeň v dalším ligovém šlágru porazili. Fotbalisté pražské Sparty zvládli během týdne náročný trojboj, ale na odpočinek zatím není čas. Do další reprezentační přestávky je čeká ještě čtvrteční utkání Evropské ligy v Seville s Betisem a hned v neděli další výjezd do Hradce Králové. „Výhra nad Plzní nám dodala sebevědomí,“ pochvaluje si reprezentant Lukáš Sadílek.

Sparta jede na Betis. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Partneři klubu a kustodi s bednami dorazili do slunné Andalusie jako předvoj. Fotbalistů se však čekající televizní štáby zatím nedočkaly.

„Mužstvo si zatrénovalo ještě v Praze a pak vyrazilo do Sevilly tak, abychom stihli tiskovou konferenci na stadionu. Hráči se pak projdou po trávníku, aby se seznámili s prostředím na stadionu,“ informuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Pražané zkrátka mění zavedené pořádky.

Peter Vindahl připomíná Manuela Neuera. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

„V pátek si také ještě zatrénujeme v Seville a po obědě vyrazíme domů. Vše je s ohledem na nabitý program v posledních týdnech. Jinými slovy, po zápase ze stadionu rovnou do postele. Jde především o kvalitní odpočinek a regeneraci, abychom ji hráčům nekradli večerním či spíše nočním přesunem v letadle.

O víkendu už nás zase čeká výjezd do Hradce Králové,“ vysvětluje mluvčí.

Betis je po nedělní výhře 3:0 nad Valencií sedmý ve španělské lize. Spartě se daří, může nastoupit s čistou hlavou. Zatímco v úvodním utkání ve skupině porazila Limassol, španělský soupeř prohrál na Rangers.

„Výsledky hrají v rozpoložení týmu velkou roli. Trojboj jsme zvládli, jak jsme chtěli. Myslím, že Plzeň jsme mohli porazit i vyšším rozdílem. Jedeme tam bodovat, připsat si další body do tabulky a přiblížit se postupu,“ ujistil před cestou záložník Lukáš Sadílek.

Vítězství nad Plzní je zasloužené, říká Brian Priske. Na rozdíl od derby to byl dobrý zápasVideo: Sport.cz

Výjezd do Sevilly se rozebíral také v pořadu Přímák na Sport.cz.

„Betis po dlouhé době vyhrál, porazil Valencii 3:0, což je varování pro Spartu. Na druhou stranu lepší, než kdyby si výhru nechali na čtvrtek,“ přemítá fotbalový expert Jan Rajnoch.

„Spartu čeká vynikající technický soupeř jako u každého španělského týmu. Skvělá atmosféra. Věřím, že Sparta se ve svém pojetí a nastavení dokáže Betisu rovnat. Dneska už se nehraje na zážitky, je třeba si odnést nějaké body. Věřím, že Sparta obstojí.

Betis vyhrál po čtyřech zápasech bez výhry,“ poukazuje.

„Sparta není favorit, přesto věřím, že je v takovém nastavení, že by mohla být i venku dominantní,“ dodává Rajnoch.

Reklama