Hlavní obsah

Spoluhráči přebral manželku, měl ostrý spor s ultras. V útoku válí. Icardi podruhé prověří Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohém i skvělý hráč. Nemá moc smysl rozebírat, čím je fotbalový útočník Mauro Icardi z Galatasaraye Istanbul víc. Výstřední chování a životní eskapády ho definují stejně jako střílení gólů. Argentinský živel po týdnu zase provětrá Spartu v odvetě prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy. Konečný výsledek hodně ovlivní, jaký bude mít den a jak ho obránci českého mistra pokryjí.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Útočník Galatasaraye Istanbul Mauro Icardi během zápasu se Spartou.

Článek

Nenajdete moc hráčů, kteří by šťavnatými pikantnostmi ze soukromí krmili fanoušky tak jako Icardi. Život svérázného útočníka je i díky jeho vlastní aktivitě na sociálních sítích takovou reality show. V týdnu dostal od spoluhráčů dort k pondělním jednatřicátým narozeninám. Stihl toho zatím dost.

Mnoho fanoušků si ho spojí s tím, jak před deseti lety přebral manželku bývalému spoluhráči a kamarádovi Maxi Lópezovi. Tím jejich přátelství logicky skončilo, Icardi si navíc nechal vytetovat na paži jména tří dětí, které má Wanda Nara s Lópezem. Když pak proti sobě nastoupili oba hráči jako soupeři, López krajanovi odmítl podat ruku. „Nebyl to můj přítel a manželku jsem mu neukradl,“ řekl Icardi.

I jeho manželství s o šest let starší známou argentinskou modelkou, s níž má dvě dcery a která mu začala dělat agentku, přináší bouřlivé zvraty. Icardiho nevěra, rozchod, návrat, rozchod, návrat, rozchod, návrat. Docela pestrá jihoamerická telenovela, že?

Za jeho chování ho nazval legendární Diego Maradona zrádcem, Icardi se těmto slovům vysmál. Zároveň byl přesvědčen o tom, že Lionel Messi rozhoduje o tom, že není v argentinské reprezentaci. „Není pravda, že neberu některé hráče kvůli tomu, že je jiní nechtějí. Pokud bych sám chtěl, tak ho (Icardiho) povolám, ale vzal jsem jiné,“ bránil se před lety bývalý kouč argentinského národního týmu Edgardo Bauza.

Fanoušky Interu Milán zase maximálně vydráždil tím, když ve své knize popisoval incident po jednom prohraném zápase. Měl malému fanouškovi věnovat dres, ale šéf ultras mu ho měl vzít a hodit Icardimu zpátky. Fandové Interu byli z této verze běsní stejně jako z toho, že ve zmíněné autobiografii vyhrožoval, že na ně přivede sto kriminálníků z Argentiny, kteří je zabijí.

S Icardim není nuda ani na hřišti. Za Sampdorii Janov a Inter nasázel v italské Serii A 121 gól, zásahy přidával i v Paris Saint-Germain, teď válí v Galatasarayi. Fakt válí. V zimním přestupovém období se spekulovalo, že by po něm mohl sáhnout Real Madrid, ale v kádru tureckého mistra zůstává, což je problém pro Spartu.

Sparta před odvetou s Galatasarayem řeší, jak nahradit vykartované hráče. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

V prvním zápase v Istanbulu předvedl, co umí. Zapsal dvě asistence, trefil tyčku, na poslední chvíli ukrytou a přesnou střelou zařídil Galatasarayi výhru 3:2 a lepší pozici do odvety. Do toho obratně kryl míč, byl výborný. „Takového hráče potřebuje každý tým,“ zmínil trenér Mauricio Pochettino, když ho vedl v PSG.

„Mimo hřiště můžu vtipkovat a smát se, ale na něm jsem vážný a pravý profesionál. Snažím se zlepšovat, jsem na sebe náročný,“ uvedl hbitý a extravagantní střelec.

Galatasaray momentálně šturmuje za titulem, kosí jednoho soupeře za druhým. S Icardim v sestavě. Vše idylické ale rozhodně není, Wanda Nara bojuje s leukémií, divoký Argentinec své lásce pomáhá, jak jen může. Na hřišti ale trable nedává najevo. Sparta se musí mít na pozoru.

Související témata:
Mauro Icardi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.