Hlavní obsah

Stydím se, je to ubohé a rasistické, reagoval Tvrdík na čin slávistických fandů

Praha

Slovo rasismus je po úspěšné bitvě slávistů na hřišti Rangers i nadále skloňováno takřka ve všech pádech. Šéf červenobílých Jaroslav Tvrdík se v souvislosti s tím naposledy rozhorlil nad fotografií a vzkazem, který poslali fandové Slavie glasgowskému Glenu Kamarovi.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Glen Kamara z Rangers (vlevo) ve slovní přestřelce s Ondřejem Kúdelou z týmu Slavie.

Článek

Tvrdík jejich počínání odsoudil. "Strašně se stydím za obsah fotografie, kterou zveřejnila část radikálních fanoušků. Je to naprosto nechutné, ubohé a rasistické," uvedl na twitteru. Kamara je na fotografii označen ponižujícím slovem n...er.

Právě s finským záložníkem jsou spojeny kritické momenty zápasu i konfliktní děj po něm. Nejprve se dostal do střetu se slávistickým bekem Ondřejem Kúdelou, kterého obviňuje z údajného rasistického výroku. Sám se pak měl dopustit napadení Kúdely v útrobách stadionu. Situaci bude vyhodnocovat disciplinární komise UEFA.

Tohle je ale další problém, který na Slavii strhává pozornost. Vedení klubu dává najevo, že se mu vyjádření vlastních fanů vůbec nelíbí.

"Klub je naprosto znechucen rasistickou fotografií zveřejněnou v pátek večer skupinou údajných 'příznivců' na sociálních sítích. Odsuzujeme ji jako lidsky zcela nepřijatelný a nechutný akt, od kterého se naprosto distancujeme. Je to bezprecedentní podraz ke klubu a jeho ideálům. Slavia podává na neznámé pachatele stojící za přípravou a prezentací fotografie trestní oznámení a sama povede svoje šetření ke zjištění odpovědných osob," uvedl klub na svém webu.

Reklama

Související témata: