Hlavní obsah

Stydím se za vás! Majitele naštvalo řádění fandů v Evropské lize a klub prodává

Charleroi

Stydím se za fanoušky klubu a končím! Majitele izraelského fotbalového klubu Beitaru Jeruzalém Eliho Tabiba k tomuto kroku dovedlo řádění hostujících příznivců během čtvrtečního utkání druhého předkola Evropské ligy na hřišti belgického Charleroi.

Řádění fanoušků Beitaru Jeruzalém v Charleroi

 
Článek

Fanoušci Beitaru už po pár vteřinách utkání zaházeli hrací plochu světlicemi, dýmovnicemi a další pyrotechnikou, a tak musel hlavní rozhodčí duel na několik minut přerušit. To ale nebylo všechno. V poslední minutě nastaveného času druhé půle vylétl ze sektoru hostujících fandů předmět, který zasáhl gólmana Charleroi Nicolase Penneteaua do hlavy.

„Stydím se za jejich chování. Rozhodl jsem se ukončit své spojení s izraelským fotbalem a vracím se do Spojených států. Pověřím svého zástupce, aby klub řídil do té doby, než se najde někdo, kdo ho koupí," uvedl v prohlášení Tabib, že už nechce mít s šestinásobným izraelským šampiónem co dočinění.

Podle izraelských médií ale můžou za incident naopak domácí fanoušci, kteří údajně měli své protějšky provokovat hajlováním. I kouč Beitaru Slobodan Drapič mluvil na pozápasové tiskové konferenci o provokaci ze strany příznivců belgického klubu.

Beitar dohrával utkání o devíti hráčích a svému soupeři podlehl vysoko 1:5. Dá se očekávat, že za výtržnosti fanoušků navíc obdrží od UEFA trest. Izraelská ministryně sportu Miri Regevová se pak nechala slyšet, že by fanoušci jeruzalémského týmu neměli mít přístup na odvetný zápas konaný v příštím týdnu.

Reklama

Související témata: