Hlavní obsah

Třiatřicet střel. Ani exsparťan Nita nakonec neodolal, Galatasaray dál vítězí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorazil na padesátitisícový stadion Rams Park v Istanbulu jako takový exletenský předvoj. Bývalý brankář fotbalové Sparty může někdejším spoluhráčům referovat, co je tady v předkole play off Evropské ligy čeká. Florin Nita dlouho držel svému týmu naději na překvapivý bodový zisk. Nakonec se však Galatasaray prosadil, v dohrávce 23. kola turecké ligy Gaziantep porazil 2:1 a po čtvrté výhře v řadě je se shodným bodovým ziskem jen o skóre druhý za vedoucím Fenerbahce.

Foto: galatasaray.org

Hráči Galatasaraye se radují po gólu během utkání s Gaziantepem

Článek

Rumunský gólman měl na Letné svůj vlastní fanklub, po hostování v Pardubicích ovšem českou ligu definitivně opustil. Angažmá Florin Nita našel v Gaziantepu. Jeho tým je aktuálně čtvrtý od konce, což v turecké lize znamená první sestupovou příčku.

O to překvapivější byl vývoj utkání na půdě jasného favorita. Hosté se ujali v 29. minutě vedení a dlouho se zdálo, že Galatasaray ztratí body. Senzace se však nakonec nekonala. Zaha v 72. minutě vyrovnal a Yilmaz v 89. rozhodl. Domácí vyhráli na střely 33:6 (na branku 9:4), na držení míče 70:30 %…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florin Nita ještě v dresu Sparty diriguje obranu v zápase s Rangers

„Moji hráči vynaložili velké úsilí. Museli tvrdě pracovat, abychom vyhráli. Musím jim poděkovat. Cíl je jasný, chceme titul,“ poukázal trenér Okan Buruk.

Kouč v minulých dnech přišel hned o dva obránce. Pravý bek Sacha Boey přestoupil do Bayernu Mnichov, levý bek Angeliňo pak zamířil na hostování do AS Řím. Reprezentační povinnosti si plní Bakambu, Zijach a Almazbekov, na marodce jsou Bardakci a Oliveira.

Přesto proti Nitovi a spol. vyrukovalo nesmírně silné mezinárodní společenství. V dresu Galatasaraye se představilo celkem šestnáct hráčů. Kromě pěti Turků měly dvojnásobné zastoupení Uruguay a Německo, po jednom Dánsko, Kolumbie, Belgie, Argentina, Pobřeží slonoviny, Brazílie a Francie.

„Naším cílem není lámat rekordy. Odehráli jsme však zápas, v němž měl Galatasaray nejvíce průniků do pokutového území ve své historii. To bylo pro nás velmi důležité. Výsledek se nakonec dostavil,“ vzkazuje Okan Buruk do Prahy, jak velký tlak jsou jeho chlapci schopni vyvinout.

Galatasaray přivítá Spartu 15. února, odveta na Letné se bude hrát o týden později.