Hlavní obsah

Trpišovský na tribuně trpěl. A teď chci jít na záchod na Old Trafford, vtipkoval kouč

Liberec

Na tribuně prožíval přesně to, co před odvetou s Larnakou avizoval. „Byla to pro mě muka. Hrozný, nechci už tohle zažít. Ale pokud bychom měli pokaždé vyhrávat tři nula, když budu na tribuně, sednu si tam příště znovu," žertoval výtečně naložený trenér Jindřich Trpišovský pár minut poté, co Liberec přejel Kypřany 3:0 a zajistil si postup do základní skupiny Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský mohl utkání s Larnakou sledovat jen z tribuny.

Článek
Fotogalerie

Trpišovský musel strávit celou odvetu v ochozech Nisy, neboť byl v úvodním utkání v Larnace vykázaný na tribunu. Kvůli velké strkanici u liberecké lavičky, v níž ovšem prakticky nefiguroval. Francouzský sudí byl ale neoblomný. A tak ve čtvrtek večer usedl do horní řady východní tribuny. Měl sice výborný přehled o dění na trávníku, jenže bez možnosti jakkoli svým svěřenců pomoct.

„Na lavičce se aspoň můžete hýbat, ale tady sedíte mezi pěti lidmi, vidíte, jak soupeř běží na vašeho obránce, a vy nemáte šanci cokoli udělat," uvedl Trpišovský na tiskové konferenci, kam s ním dorazili i všichni tři jeho asistenti Jaroslav Köstl, Zdeněk Houštecký a Štěpán Kolář. Během ní se chytili kolem ramen. „Dneska byli čtyři hlavní trenéři," culil se Trpišovský.

Jedno velké srdce

Na tribuně byl chvílemi značně nervózní, uklidnilo jej však pokaždé, když si vzpomněl na proslov s hráči na hotelu před utkáním. „Byli jsme strašně blízko, a kdybychom nepostoupili, bylo by to brané už jako neúspěch. Na hotelu jsem ale na hráčích viděl, že tam dají vše, že za postupem jdou," podotkl Trpišovský.

„Fungovali jsme jako jedno velké srdce. Je to v náturách, kluci to nechali na hřišti. Je to něco nádherného, splnili jsme v odvetě všechno, co jsme si předsevzali," radoval se jeden z asistentů Zdeněk Houštecký.

Severočeši nakonec kvalitnímu soupeři nepovolili ani branku. Krátce před koncem dokonce gólman Dúbravka lapil pokutový kop. „Byla neuvěřitelná věc, že i při vedení o tři góly kluci skákali do střel. Nastavovali hruď, záda, hlavu. Nechali by si utrhnout nohy i ruce, jenom aby neinkasovali," podotkl další asistent Jaroslav Köstl.

Trenérské kvarteto po loňském příchodu do Liberce dokázalo se Slovanem podruhé za sebou postoupit do skupiny Evropské ligy. Společně mají přání, aby pod Ještěd přijel slavný Manchester United.

„Za dva roky jsme toho procestovali hodně a na ostrovech jsme ještě nebyli. Já tam nikdy nebyl ani v civilním životě," prohlásil Trpišovský. „Obránce Vláďa Coufal mi říkal, že když hráli před lety na Seville, tak šel na záchod a první na co si vzpomněl, bylo, že tam seděl Ronaldo při španělské lize. Takže já bych si přál, abychom šli takhle na záchod na Old Trafford," zavtipkoval Trpišovský.

Reklama