Hlavní obsah

Ukázali jsme, že máme bojového ducha, těšilo Breznaníka po remíze

Liberec

Záložník Michal Breznaník pozvedl uvadající liberecký prapor v zápase s Dněpropetrovskem. Za kritického stavu 0:2 nejenže snížil náskok rozjetého ukrajinského soupeře, ale zároveň jeho trefa vlila do žil českého mistra novou krev. A Slovan nakonec vyválčil remízu 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Zozulj z Dněpropetrovsku (vpravo) si kryje míč před Michalem Breznaníkem z Liberce.

Článek

Byl to váš první gól v sezóně. Hodně jste si oddechl, že jste prolomil střeleckou smůlu?

Loni se mi dařilo v lize, ale po zranění jsem se v létě pomalu dostával do formy a přiznám se, že to čekání na vstřelenou branku bylo dlouhé. Ale aspoň se prosazoval Pepa Šural. Přál jsem si, abych klukům pomohl proti Dněpru, a že to bylo s gólem, jen dobře.

Jak byste popsal svůj klíčový zásah?

Bomba k tyči (úsměv).

Překvapilo vás, že Dněpropetrovsk vás v první půli docela přehrával?

Ani ne. Věděli jsme, že mají šikovné hráče, kteří jsou silní na míči. Bohužel jsme inkasovali a pak i podruhé. Takže nás stálo spoustu úsilí, abychom se vrátili do zápasu. O přestávce jsme se hecovali, abychom se vyvarovali chyb z první půle. Došlo tam i k nějakým změnám v sestavě.

Čím si vysvětlujete vzepětí ve druhé části druhého poločasu?

Ukázali jsme, že máme bojového ducha. Pořád jsme si říkali, že s tím vývojem se dá něco udělat. I v lize jsme dvakrát doma prohrávali s Duklou a Jihlavou a stihli jsme průběh otočit, nebo alespoň vyrovnat.

Je Dněpr kvalitnější než Kluž v předkole Ligy mistrů?

Asi ano. Ukrajinský tým prokázal herní vyspělost.

Jak vidíte šance pro odvetu?

Lepší by bylo, kdybychom zvládli domácí zápas s nulou, ale musíme brát i ten vydřený výsledek 2:2. Věřím tomu, že i na Ukrajině se dá hrát. Ještě snad není naděje na postup ztracená.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články