Hlavní obsah

Určitě uvidíte změny. Spasitel Gio hlásí nástup, který má odnést Sparta

Glasgow/Praha

Kariéru má za sebou báječnou. Třeba s Barcelonou vyhrál Ligu mistrů, s Arsenalem zase ovládl Premier League. A jelikož kopal i za Glasgow Rangers, vyslyšel teď jejich volání. Nizozemský internacionál Giovanni van Bronckhorst se po úprku Stevena Gerrarda vrací do Ibrox Parku jako trenér. Poprvé Jezdce povede ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti pražské Spartě. „Už během zápasu proti ní pochopíte, co budu chtít s týmem hrát. Určitě uvidíte nějaké změny,“ avizuje rodák z Rotterdamu.

Foto: RangersFC

Giovanni van Bronckhorst, nový trenér Rangers.

Článek

Vrátil se jako domů, však ho také titulují jako svého Gia. A zrovna Sparta se jako první seznámí, jaký asi bude Giovanni van Bronckhorst na lavičce Rangers trenér.

„Čeká nás domácí zápas, každý je v Evropě výjimečný. Pohárové noci jsou v Ibroxu díky podpoře diváků skvělé. Musíme vytvořit patřičné prostředí a atmosféru, hrát dobře a zvítězit," těší se na svou premiéru.

O víkendu ještě jen z tribuny sledoval, když jeho nový tým v semifinále skotského Ligového poháru na svém stadionu podlehl Hibernian 1:3.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel Vrba.Video: Sport.cz

„V neděli jsme nebyli spokojeni s výsledkem ani větším počtem inkasovaných branek. Musíme být v utkání mnohem soustředěnější a kompaktnější v defenzivě. Poslední dva dny jsme trénovali a budeme dobře připraveni, v Evropě je důležité být solidní vzadu," naznačuje Van Bronckhorst, od čeho chce začít.

Času měl zatím minimum. „Hráči už přesto cítí, co chci změnit. Vzhledem k tomu, jak se musíme připravit fyzicky i psychicky, se nedá všechno stihnout za dva dny. Požaduji, abychom hráli jako tým, jak v obraně, tak v útoku."

Hned v jeho premiéře bude v sázce postup do jarní části Evropské ligy. „Nemůžu se dočkat, až znovu pocítím atmosféru na stadionu, ale po úvodním hvizdu jsem schopen oddělit své emoce od požadované práce a plně se soustředit na svůj úkol vyhrát," zdůrazňuje Van Bronckhorst.

Reklama

Související témata: