Hlavní obsah

Uzdravený Schick slavil gól s doktory. Krásný moment, řekl trenér Leverkusenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačilo mu jen něco přes deset minut, aby ukázal, že se s ním zase musí počítat. Patrik Schick vykurýroval bolavé lýtko a zažil sladký návrat: gólem postrčil Leverkusen do osmifinále Evropské ligy. „Bylo to hodně emotivní,“ říkal po výhře 2:0 nad švédským Häckenem.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick (uprostřed) z Leverkusenu se poté, co skóroval proti Häckenu, raduje s koučem Xabim Alonsem (vlevo)

Článek

Na tu chvíli čekal přes devět měsíců. V šestnáctce si chytře počkal na přihrávku kumpána Josipa Stanišiče a placírkou nasměroval míč k tyči. Pro Schicka to byl první gól od letošního února a nepřekvapilo, že ho slavil u střídačky s doktory. V posledních měsících spolu trávili hodně času.

„Nebylo snadné se vrátit, takže za tenhle gól jsem moc rád. I za to, že jsem si ho mohl vychutnat s celým týmem,“ vyprávěl Schick. Většinu minulé sezony promarodil s třísly, na jaře hrál naposledy zkraje března. A v červnu mu na berlínské klinice operovali přitahovače na noze. Když se koncem října vrátil na plac, byla z toho jen epizoda: stihl necelou půlhodinu v Evropské lize proti Karabachu a bundesligovou minutu s Freiburgem.

Na tréninku si pochroumal lýtko a byla z toho další, tentokrát měsíční pauza. „Není to nic neobvyklého, že se po vážném zranění stane něco takového,“ uklidňoval Xabi Alonso, trenér Leverkusenu. Na Schicka nespěchal a splnil slib, že se útočník s čtrnáctkou na dresu vrátí poslední listopadový den proti Häckenu. V chladném Göteborgu dostal poslední půlhodinu, v 63. minutě vystřídal Nathana Tellu.

„Patrikův gól byl pro nás všechny krásným momentem, zvlášť po tak dlouhém zranění. Je pro nás hodně důležitý, potřebujeme jeho kvalitu a osobnost,“ vzkázal kouč Alonso.

Rozjetý Leverkusen, který v této sezoně ještě neprohrál, i díky Schickově gólové pojistce na 2:0 v Evropské lize zvítězil v pátém zápase z pěti. S předstihem si pojistil první místo ve skupině a postup do březnového osmifinále. Podíl na tom má i brankář Matěj Kovář, jenž si ve Švédsku připsal třetí pohárovou nulu, a ofenzivní univerzál Adam Hložek. Škoda, že ve čtvrtek musel předčasně střídat po srážce s protihráčem.

Mimochodem, tušíte, kdy Schick naposledy hrál za reprezentaci? Pokud tipujete loňské září, máte pravdu. Kvalifikaci na EURO musel vynechat, tým kolem kapitána Tomáše Součka vykopal postup bez něj. Snad Schick vydrží fit, šance Česka na mistrovství Evropy by s ním stouply.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.