Hlavní obsah

Souček, hrdina bez nervů. Život je dokonalý, radoval se po dalším vítězném gólu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohotově si naběhl na centr na hranici malého vápna, nastavil pravačku a pak už se jen spokojeně radoval. Tomáš Souček je v ráži. V sobotu West Hamu vystřelil ligovou výhru v aréně Burnley a ve čtvrtek dalším vítězným zásahem orazítkoval postup Kladivářů do jarní Evropské ligy. Srbský outsider Bačka Topola sahal po senzační remíze 0:0, dokud v 89. minutě neudeřil právě Souček. Z kapitána české reprezentace se stává expert na pozdní góly.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Rozjetý záložník Tomáš Souček protáhl svoji úchvatnou gólovou sérii už na pět soutěžních zápasů.

Článek

Liga s Nottinghamem, kvalifikace na EURO v Polsku a s Moldavskem a o posledních dvou zářezech už byla řeč. Rozjetý Souček protáhl svoji gólovou šňůru už na pět zápasů.

Ty příběhy jsou jako přes kopírák: s Nottinghamem, v Burnley i na stadionu týmu Bačka Topola to vypadalo na remízovou pointu, ovšem Souček v napínavých koncovkách pokaždé zařídil West Hamu vítězství.

Parta v bílých dresech se přitom v Srbsku dlouho trápila, chyběl jí drajv a za celý zápas stihla jen tři střely na branku. „Často nám chyběla rychlost a nedostávali jsme se do šancí,“ vykládal Souček pro klubový web. Nevzdal to. Našel si ideální střeleckou pozici a dalším úderem na poslední chvíli znovu ukázal, že je mužem bez nervů.

„Byl to podobný gól jako v Burnley, jen jsem ho dal jinou částí nohy. Někdy je to štěstí, někdy zkušenost. Snažím se být připravený na každý míč a jsem rád, že můžu pomoct. Užívám si života, protože je dokonalý,“ usmál se Souček.

Jeho gól se znovu hodil, protože Freiburg v paralelně hrané partii smetl Pireus 5:0. West Ham i německý tým mají po 12 bodech a za dva týdny si to v Londýně rozdají o první místo ve skupině. Kdo ho urve, vyhne se únorovému předkolu play off a půjde rovnou do březnového osmifinále. „Brali bychom druhou variantu. První flek a osmifinále,“ vzkázal Souček. Jeho týmu bude stačit remíza, protože ve Freiburgu vyhrál 2:1.

I tohle Součkovi možná běželo hlavou, když po bitvě v Srbsku přes sebe přehodil klubovou bundu a zatleskal fanouškům. Teď už bude zase v roli reprezentačního kapitána vyhlížet víkendový los letního EURO, Češi se dozví jména tří soupeřů pro skupinovou fázi v sobotu kolem sedmé večer.

Reklama