Hlavní obsah

Válečník Folprecht už má kvůli kotníku termín na klinice v Belgii. Ale proti Marseille bude bojovat

Radek MalinaSport.czPrávo

Zdravotní kalamita v kádru fotbalistů Liberce nebere konce. Trenér Jindřich Trpišovský sice ve středu večer na tréninku před čtvrteční bitvou s Marseille ve skupině F Evropské ligy, která rozhodne o postupu jednoho z klubů do jarní fáze soutěže, našel plnou kabinu, jenže stoprocentně zdravých borců bylo minimum. Mezi hráče laborujícími se zraněním patří i záložník Zdeněk Folprecht, který v Groningenu zařídil přesnou hlavičkou vítězství, díky němuž jsou Severočeši před čtvrteční bitvou ve hře o postup. V duchu slov kouče Slovanu je jako jeden z družiny válečníků připraven i přes velké šrámy bojovat o účast v jarní fázi soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký záložník Zdeněk Folprecht (vlevo) v souboji s Vukadinem Vukadinovičem ze Zlína.

Článek

V Nizozemsku jste do zápasu nastoupil až na poslední chvíli jen díky injekci proti bolesti. Od té doby jste naskočil pouze na třicet minut při ligovém utkání ve Zlíně a do duelu Evropské ligy v Braze . Jaký je váš stav před zápasem s Marseille?

Není to ideální. Ale do zápasu bych měl naskočit. Ukáže se, co moje tělo vydrží. Sám jsem hodně zvědavý.

Jdete tedy do utkání opět přes bolest? Za normálních okolností byste na soupisce nebyl?

Kdybychom hráli ligu nebo utkání Evropské ligy, které by o ničem nerozhodovalo, nehrál bych. Ale proti Marseille nás čeká zápas o všechno, což pochopitelně maže bolest. Přes problémy, které mám, budu připravený.

Co přesně vás limituje?

Na pravém kotníku mám dvě rány. Jedna je staršího charakteru z doby, kdy jsem měl naštípnutou kůstku. Jde asi o dva měsíce starý problém, s nímž by se však ještě dalo hrát. Jenže s na konci října při utkání s Baníkem jsem doma dostal ránu do stejného kotníku z vnitřní strany. Přesně do místa, jímž se kope do balónu.

Následně jste však naskočil do utkání Evropské ligy v Groningenu a po vaší hlavičce padl rozhodující gól.

Dostal jsem od doktorů injekci přímo do postiženého místa a zápas nějak přečkal. Ale z nynějšího pohledu mi injekce neudělala dobře. Na postiženém místě mám injekci, zranění se hojí strašně pomalu. Už čtrnáct dní je můj stav stejný, nemohu trénovat naplno. Ale i tak se na zápas ohromně těším a jsem odhodlaný udělat maximum pro postup.

Po zápase s Marseille dojde tedy na operativní řešení?

V pondělí ráno letím do Belgie. Na specializované klinice podstoupím určitá vyšetření a následně se určí léčba. Doufám, že v průběhu ledna budu připravený absolvovat trénink, aby mě nic nebolelo. Teď se to v přípravě pořád jen tak nějak patlá. Už bych chtěl být stoprocentně zdravý.

Lze při zdravotních problémech, které vás tíží, a očekávání veřejnosti vstoupit do zápasu s Marseille s klidnou hlavou?

Zranění v hlavě určitě mít nebudu. Ale vnější vlivy jsou veliké. Natáčeli jsme různá videa, mediální zájem byl obrovský. Každý z kabiny navíc kupoval velké množství lístků. Ve městě nám všichni říkali, že to musíme zvládnout. Nicméně jsme se snažili si význam utkání s Marseille nepřipouštět. Pro tuhle polovinu sezóny máme splněno. Jde o bonusový zápas.

Při zápase ve Francii jste slavili vítězství, které potřebujete k postupu i doma. Jaký mohou fanoušci očekávat zápas?

Určitě hodně specifický. Jednak doufám, že jiný než v Marseille, kdy jsme prakticky jen bránili. A odlišný bude i z celkového pohledu. Ve všech podzimních zápasech jsme se snažili hrát fotbal, nyní jde ale jen o výsledek. Je jedno, jak se k výhře dobereme. Hlavní je, abychom postoupili, čemuž podřídíme vše.

Reklama

Související témata: