Hlavní obsah

Věděli jsme, že to bude bolet, nestěžuje si Kamarův terč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva důležité momenty, které se podepsaly na konečném výsledku. Nejprve dostal Glen Kamara žlutou kartu v 41. minutě za zákrok ve středu hřiště. Druhou pak vyfasoval v 74. minutě za faul ve výskoku do obličeje a byl vyloučen. Terčem obou jeho zákroků byl záložník Michal Sáček. „Krásné vítězství,“ usmívá se letenský válečník se šrámem v obličeji po důležité výhře 1:0 nad Glasgow Rangers v Evropské lize. Fotbalistům Sparty patří ve skupině A druhá příčka.

Foto: David W Cerny, Reuters

Glen Kamara z Rangers fauluje sparťana Michala Sáčka.

Článek
Fotogalerie

Trpělivost, odolnost a disciplína byly základními podmínkami úspěchu. Letenští je prokázali, i proto nejtěsnější vítězství uhájili.

„Zápas měl strašně velké tempo. Věděli jsme, že to bude bolet, že ostrovní fotbal je takový, hodně soubojů. Povedlo se nám vyhrávat druhé balony. Obrana všechno odskákala, krásné vítězství,“ líčí v rozhovoru pro klubovou televizi záložník Michal Sáček.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel Vrba.Video: Sport.cz

„Výhra mohla být i vyšší, nedali jsme na startu druhého poločasu velké šance. Možná už jsme to mohli zavřít dřív a nemusel být stres v posledních minutách. Ale celkově jsme spokojení, šťastní za tři body. Má to svoji hodnotu po remíze v Kodani, je to skvělý start do skupiny,“ přidává se obránce Ondřej Čelůstka.

Byla to asi moje životní trefa, říká Dávid Hancko. Z dětí v hledišti měl husí kůži.Video: Sport.cz

„Na tabulku se kouká dobře, ale jsou před námi ještě čtyři těžké zápasy, hlavně dva s Lyonem. Věřím, že máme dobře našlápnuto a že skupinu zvládneme,“ doufá Sáček.

Hráče nadchla podpora z hlediště, do něhož směly pouze děti.

Kamarův právník kritizoval české děti v hledišti. Jak zareagoval Steven Gerrard?Video: Sport.cz

„Neuvěřitelné. S klukama jsme moc rádi, že na stadionu nebylo ticho. Od rozcvičení jely až do konce. Krásné. Nám to na hřišti strašně pomohlo,“ líčí Čelůstka.

„Atmosféra byla úžasná. Už když jsme šli na rozcvičku, děti byly na místech vlastně v plném počtu. Fandily po celý zápas, patří jim velký dík, sešly se tady z celé republiky. Věřím, že to děti chytlo a máme nové fanoušky,“ usmívá se Sáček.

Reklama

Související témata: