Hlavní obsah

Schalke - Bilbao 2:4VIDEO: Dva góly Raúla nestačily, Bilbao si po Manchesteru United vyšláplo i na Schalke

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Athletic Bilbaa pokračují v úspěšném tažení Evropskou ligou. Po vyřazení Manchesteru United si v úvodním čtvrtfinálovém duelu vyšlápli na domácí Schalke, které porazili 4:2. Dvě branky vítězů zaznamenal Llorente, dva góly vstřelil i Raúl v dresu Schalke. V dalších zápasech zvítězilo Atlético Madrid nad Hannoverem 2:1, Alkmaar porazil Valencii taktéž 2:1 a stejným výsledkem uspěl Sporting Lisabon proti Charkovu.

Schalke porazilo Bilbao 4:2

 
Článek

Bilbau se na evropské scéně mimořádně daří. Také na hřišti Schalke se prosadilo jako první. Ve 20. minutě předvedlo brejk, Sasuetovu střelu neudržel brankář Hildebrand a Llorente nadvakrát dorazil míč do branky.

Jenže o pár desítek vteřin později na druhé straně odcentroval Učida a Raúl na přední tyči propasíroval míč do branky. I po změně stran bývalý kanonýr Realu Madrid potvrdil, že že ještě nepatří do starého železa. Jeho přihrávku na Huntelaara ještě obrana Bilbaa zablokovala, ale jen zpět k Raúlovi, který z voleje poslal míč přesně k tyči. Pro nejlepšího střelce v historii evropských pohárů to byl už 76. zásah při 160. startu na evropské scéně.

V tu dobu už byl v brance Schalke pětatřicetiletý Mathias Schober, jenž nahradil chybujícího Hildebranda. Pro gólmanskou čtyřku Schalke to byl první zápas po třech letech. V 73. minutě se ale jen díval, jak ho po rohovém kopu překonává hlavou Llorente.

O osm minut později Schober jen vyrazil lehkou střelu a De Marcos rozhodl o výhře Bilbaa. Vyrovnat ještě mohl nejlepší střelec soutěže Huntelaar, ale místo desátého gólu trefil tyč. V nastavení naopak přidalo Bilbao čtvrtý gól zásluhou Muniaina a má na dosah postup do semifinále.

Výhru Atlétiku vystřelil Salvio

Další tři duely skončily výhrami domácích celků 2:1. Předloňský vítěz Atlético Madrid v dalším španělsko-německém souboji vedlo nad Hannoverem po gólu Falcaa, který svůj šestý gól v sezoně zaznamenal hlavou po přímém kopu. Ještě do poločasu vyrovnal Diouf, který ve skluzu zakončil rychlou akci hostů. Minutu před koncem ale rozhodl o výhře Španělů Salvio.

V Alkmaaru se domácí dostali do vedení nad Valencií v nastavení první půle, kdy si na přetažený rohový kop naběhl Holman a střelou z voleje trefil přesně šibenici. Krátce po změně stran vyrovnal Topal. Poslední slovo ale měli domácí zásluhou kanonýra Martense.

Litovat může Sporting Lisabon, který doma vedl nad Metalistem Charkov už 2:0 po gólech Izmajlova a Insúa, ovšem ukrajinský celek v nastavení vybojoval penaltu a Xavier zvýšil jeho šance do odvety.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Alkmaar - Valencie 2:1 (1:0)
Branky: 45.+1 Holman, 79. Martens - 53. Topal. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).
Schalke - Bilbao 2:4 (1:1)on-line
Branky: 22. a 60. Raúl - 20. a 73. Llorente, 81. De Marcos, 90.+3 Muniain. Rozhodčí: Proenca (Port.).
Sporting Lisabon - Metalist Charkov 2:1 (0:0)
Branky: 51. Izmajlov, 64. Insúa - 90. Xavier z pen. Rozhodčí: Stark (Něm.).
Atlético Madrid - Hannover 2:1 (1:1)on-line
Branky: 9. Falcao, 89. Salvio - 38. Diouf. Rozhodčí: Lannoy (Fr.).

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články