Hlavní obsah

Villarreal - Dinamo Záhřeb 2:1Villarreal i podruhé porazil Záhřeb a v semifinále Evropské ligy vyzve Arsenal

Praha

Fotbalisté Villarrealu, Manchesteru United a AS Řím postoupili do semifinále Evropské ligy. Španělský tým ve čtvrtfinálové odvetě doma porazil Dinamo Záhřeb 2:1 a navázal na úvodní výhru 1:0. Villarreal si o finále zahraje s Arsenalem, přemožitelem pražské Slavie ze čtvrtfinále.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Edinson Cavani během odvety čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

United na svém hřišti zdolali Granadu 2:0 a zopakovali výsledek ze Španělska. "Rudí ďáblové" v semifinále vyzvou AS Řím. Italskému mužstvu doma s Ajaxem stačila remíza 1:1, protože před týdnem vyhrálo v Amsterodamu 2:1. První semifinále jsou na programu 29. dubna, odvety o týden později.

Villarreal potvrdil převahu nad Dinamem už v prvním poločase. Ve 36. minutě otevřel skóre Alcácer po přihrávce Chukwuezea, který předtím trefil tyč. Krátce před pauzou zvýšil z dorážky nejlepší týmový střelec Moreno, autor gólu z úvodního duelu. Čtvrt hodiny před koncem snížil Oršič, ale víc už hosté nestihli.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Radost hráčů Villarrealu v odevtě čtvrtfinále Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb.

Svěřenci trenéra Emeryho, jenž ovládl Evropskou ligu třikrát se Sevillou, v tomto ročníku soutěže udrželi neporazitelnost a vyhráli i šesté utkání ve vyřazovací fázi. Villarreal je v semifinále EL poprvé od roku 2016.

United k druhému vítězství nad Granadou nakročili už v šesté minutě díky brance Cavaniho. Jeho spoluhráč Fernandes za půl hodiny předvedl další ránu z voleje, která však zamířila nad břevno. Manchesterský tým zvýšil až v poslední minutě díky vlastní brance Valleja. "Rudí ďáblové" vyhráli šestý z posledních sedmi soutěžních zápasů.

Ajax po bezbrankové první půli v Římě výborně zahájil druhé dějství a ve 49. minutě otevřel skóre čerstvý náhradník Brobbey. Chvíli nato se prosadil i hostující kapitán Tadič, ale branka po zásahu videorozhodčího neplatila kvůli faulu Álvareze. V 72. minutě vyrovnal bývalý teplický útočník Džeko a AS už postupový výsledek udržel.

Odvetné zápasy čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Villarreal - Dinamo Záhřeb 2:1 (2:0)
Branky: 26. Alcácer, 43. Moreno - 74. Oršič. První zápas: 1:0, postoupil Villarreal.
AS Řím - Ajax Amsterodam 1:1 (0:0)
Branky: 72. Džeko - 49. Brobbey. První zápas: 2:1, postoupil Řím.
Manchester United - Granada 2:0 (1:0)
Branky: 6. Cavani, 90. vlastní Vallejo. První zápas: 2:0, postoupil Manchester.

Reklama

Související témata: