Hlavní obsah

Vrba: Nechci už zažít, že bychom nehráli skupinu!

Plzeň

Od té doby, co vede Plzeň, ji jen jednou trenér Pavel Vrba nepřivedl do základní skupiny některého z evropských pohárů. To však bylo ještě před její zlatou érou. Před čtvrteční odvetou s Antverpami 3. předkola Evropské ligy se s Viktorií ocitl ve složité situaci. Jeho tým potřebuje smazat jednobrankové manko z Belgie (0:1), aby odvrátil vyřazení, musí dát minimálně dva góly. Jenže Plzeň se už čtyři zápasy v řadě netrefila...

Už nechci zažít, že bychom nehráli ve skupině, říká trenér Plzně Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek

Plzni se v posledních utkáních nedaří herně, ani výsledkově. Co zásadního musíte změnit a udělat, abyste přes Antverpy postoupili?

Naše pozice není příznivá, Antverpy mají náskok jednoho gólu. V pohárech to ale tak bývá, jde o dvojzápas. Postoupí ten, kdo ho zvládne líp. V pomyslném poločase prohráváme, teď hrajeme doma. Doufám, že si všichni uvědomujeme, že odveta je pro nás vyvrcholením úvodu sezony. Věřím, že podle toho to na hřišti bude vypadat.

Od roku 2011 Plzeň jen jednou nehrála základní skupinu. Považujete odvetu s Antverpami za jeden z nejdůležitějších zápasů ve vaší plzeňské éře?

S Viktorkou jsem zažil jednou, že jsme nepostoupili. Před devíti lety jsme nezvládli střet s Besiktasem. Nechci to zažít podruhé! Hrát skupinu Evropské ligy nebo Ligy mistrů je pro klub hodně zajímavé. Uděláme všechno, aby se nám to znovu podařilo.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Plzeňský brankář Aleš Hruška kráčí pro míč, který mu v prvním utkání do sítě poslal Ivo Rodrigues (není na snímku) z Antverp.

Jenže nedáváte góly....

Pochopitelně je to špatně, s tím nemůžeme být spokojeni. Snažíme se určité věci hráčům vysvětlovat. V každém zápase si ale vytvoříme situace, z níž vstřelit branku můžeme, bohužel finální fáze se nám nedaří. Góly jsou kořením fotbalu, rozhodují. Věřím, že to proti Antverpám protrhneme. A hlavně aby góly byly postupové.

Může být trumfem Viktorie větší zkušenost s těžkými zápasy?

Sice se píše a říká, že jsme zkušené mužstvo, jenže zase tolik hráčů ze současného kádru zkušenosti nemá. Ti zkušenější kluci končí, nebo už skončili. Začíná nová éra Plzně, spousta kluků bude zkušenosti teprve sbírat.

Rozebíral jste s týmem nepovedený nedělní duel se Slováckem (prohra 0:2)?

Hodně jsme ho rozebírali. Jak rozbor skončil, řekl jsem hráčům, aby na ten zápas rychle zapomněli a mysleli jen na Antverpy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.