Hlavní obsah

Vykopli Plzeň z Evropy a teď mají titul. Trenér děkoval novinářům, oslavy však zakázal

Praha

V únoru vykopli po výhře 3:0 fotbalovou Plzeň z Evropské ligy a teď si užívají dalšího úspěchu. Dinamo Záhřeb slaví mistrovský titul a vzduchem létá jedna gratulace za druhou. Jedna míří k hráčům, další k vedení, fanouškům. Trenér Nenad Bjelica pak nečekaně také poděkoval novinářům. „Všichni, kdo milují Dinamo a pomohli nám třeba i jedním procentem k tomuhle úspěchu, si pochvalu zaslouží. Chci poděkovat hráčům, kteří už v klubu nejsou, stejně jako novinářům, kteří nás neustále sledují," smál se šťastný trenér po výhře nad Slavenem Belupo.

Foto: Sport.cz

Tvrdé jádro fanoušků Dinama Záhřeb to jsou pořádně ostří hoši, kteří často zaměstnávají policii.

Článek

Dinamo chorvatské lize dominuje, v posledních letech nemá konkurenci, získalo třináctý titul za posledních čtrnáct let, takže by se vlastně dalo říct, že jde o splněnou povinnost. Šest kol před koncem má tým náskok 23 bodů... „Šampiony jsme se stali zaslouženě. Nečekali jsme na to, že naši soupeři klopýtnou, ale prostě jsme vyhráli. Takhle jsme to měli celou sezonu. Doma i v Evropě," prohlásil nadšený trenér Bjelica.

S hráči se sice v šatně veselil, ale na divoké oslavy nedošlo. Trenér je zakázal. „Nic se slavit nebude. V úterý hrajeme pohár a my chceme vyhrát všechno. Až to dokážeme, pak si všechno můžeme užít," vykládal trenér Dinama.

Tvrdě pracovat ale musí staronový chorvatský šampion i dál. „Chceme být ještě silnější, chceme se dostat do Ligy mistrů. Je pro nás čest, že můžeme reprezentovat klub," dodal kouč.

Reklama

Související témata: