Hlavní obsah

Zapomeňte na Krmenčíka! Mazák Bakoš splnil svou věštbu

Plzeň

Jedno se fotbalistům Plzně v úvodním duelu play off Evropské ligy proti Larnace (3:1) povedlo. Nahradit potrestaného nejlepšího střelce týmu Michaela Krmenčíka. Místo něj nastoupil zkušený Marek Bakoš - a postaral se o první a třetí gól svého týmu. „Výsledek je nadějný, lepší než vyhrát jen 2:1. Ale jsme teprve v poločase, čeká nás bouřlivá atmosféra na Kypru,“ upozorňuje hrdina zápasu.

Plzeň porazila Larnaku 3-1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kdo nahradí Krmenčíka? To bylo ústřední téma čtvrtečního duelu.

„Míša odehrál dobré zápasy, má velkou formu a střelecky se mu dařilo. Pro mužstvo není příjemné, když hráč ve velké formě nemůže nastoupit. Ale jsou tam hráči, kteří by ho mohli nahradit a dali pocítit, že na Krmenčíka se v Evropské lize na určitý čas trošku zapomene," usmíval se před utkáním Marek Bakoš.

A jak slíbil, tak učinil. První tutovku ještě spálil. Z přímého kopu ovšem vyrovnal a ve druhé půli z penalty stanovil konečné skóre.

„Jsem rád, že jsem dal dva góly. Ano, snad jsem ho opravdu nahradil," culí se Bakoš po zápase.

Vrba správně vsadil na pohárové zkušenosti

„Jsem rád, že nám Marek svými pohárovými zkušenostmi pomohl, na což jsme spoléhali. Jeho dva góly jsou velmi důležité," kvituje trenér Pavel Vrba.

„Nezachytili jsme začátek zápasu, o přestávce jsme si něco řekli. A důležité je, že jsme ve druhém poločase přidali třetí branku," poukazuje plzeňský útočník.

„Inkasovaným gólem jsme byli otřesení, ale přímým kopem jsme se dostali do hry. Pak už jsme zápas zvládli dobře a soupeře do šancí nepouštěli," líčí Bakoš.

Reklama

Související témata: