Hlavní obsah

Zbytečně jsem vymýšlel. Měl jsem to vzít na sebe, lituje zahozené šance záložník Slovácka Holzer

Záložník Daniel Holzer byl u dvou nadějných akcí, z nichž mohli fotbalisté Slovácka v první půli úvodního utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti Fenerbahce Istanbul vyrovnat na 1:1. Nepovedlo se, a hradišťský tým pak inkasoval od tureckého vicemistra ještě další dva góly.

Foto: Profimedia.cz

Milan Petržela v zápase proti Fenerbahce Istanbul

Článek

„Škoda že jsme nebyli při zakončení tak produktivní jako soupeř. Povedlo se mi nejprve najít volného Milana Petrželu, avšak jeho střelu zblokovali beci Fenerbahce. Pak jsem měl v nadějném úniku jednoznačně zakončovat. Zbytečně jsem vymýšlel ještě jakýsi lob opět na Milana místo toho, abych to vzal na sebe," uvedl Holzer po prohře 0:3 pro ČT Sport.

Do dalších vyložených šancí se Slovácko nedostalo. „Měli jsme se pokoušet o střelbu častěji. Doma to musíme změnit," myslel už na odvetný duel, který se bude hrát příští týden ve čtvrtek od 19 hodin na stadionu v Uherském Hradišti. V něm bude moravskému celku zcela jistě chybět vyloučený stoper Hofmann, který krátce po pauze viděl po hodně přísné druhé žluté za ruku i červenou kartu. Otázkou je, zda se dá dohromady zraněný Havlík.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Fenerbahce Istanbul se radují z branky proti Slovácku

Holzer si uvědomuje, že šance jeho týmu na postup se pohybují už jen v oblasti teorie. „Proti nám stojí mužstvo, jehož fotbalisté mají obrovskou individuální kvalitu. Hráči na všech postech vynikají neskutečnou rychlostí. Jakmile jsme jim nechali trochu prostoru, trefili to přesně do šibenice nebo k tyči," ocenil střelecké schopnosti brazilského forvarda Fenerbahce Lincolna, který dal dva góly.

Pochvaloval si výtečnou atmosféru na istanbulském stadionu. „Kulisa byla neskutečná. Na hřišti nebylo skoro nic slyšet. Pro nás to byl značný nezvyk. Kvůli takovým zápasům před plnými tribunami ale fotbal hrajeme. Něco takového jsem zažil poprvé, a bůhví, jestli ještě někdy zažiju," přemítal šestadvacetiletý Holzer.

Reklama

Související témata: