Hlavní obsah

Zklamání, mrzí sešívané, ale ne konec světa. Penalta jasná, hartusí Necid

dos, zpSport.cz

Podruhé během podzimu zůstali těsně před branami. Do milionářské Ligy mistrů neproklouzli, v Evropské lize končí hned ve skupině. Fotbalisté pražské Slavie ovšem zdůrazňují, že si pohárové cesty cení. „Ukázali jsme, že se můžeme měřit i s týmy typu Villarrealu. Nepropadli jsme, někdy jsme je i přehrávali. A získané zkušenosti se nám budou hodit,“ poukazuje útočník Tomáš Necid. „Jsem rád, že se skupinová fáze v Edenu po dlouhých letech hrála. Nenastal konec světa,“ přidává se záložník Jaromír Zmrhal.

Slavia prohrála s Astanou a v Evropské lize končí_necidVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V první řadě vyčítají vyřazení sami sobě. „Nemá cenu hledat jiné zápasy, v nichž jsme mohli získat víc bodů. Rozhodovalo se v posledním, teď a tady," uvědomuje si Tomáš Necid.

„Poslední krok jsme měli udělat na domácím hřišti. Ve druhém poločase jsme měli dost šancí, abychom výsledek otočili. Já největší," přiznává Jaromír Zmrhal.

Naštvaní jsou ovšem sešívaní také na italského rozhodčího Massu.

„Dostal jsem ve vápně loktem do hlavy, takže jasná penalta. Dost mě překvapilo, že ji neodpískal," kroutí Necid hlavou.

V Evropě nepropadli, doma ztrácejí

Na hřiště se dostal brzy po odstoupení kapitána Milana Škody. A nakonec se stal nešťastným hrdinou. Právě od slávistického útočníka se míč odrazil k Ančičovi, který sice stál v ofsajdovém postavení, ale jeho gól byl vzhledem k teči soupeře regulérní.

„Hlídal jsem si hráče, najednou balon vyletěl a spadl mi na stehno," krčí Necid rameny, že sotva mohl zareagovat jinak.

Červenobílí tak celkově prožili rozpačitý podzim.

„Teď samozřejmě cítíme zklamání. V Evropě jsme nepropadli, v lize ztrácíme na Plzeň víc, než je příjemné. Věřit se ale má až do konce," přemítá Necid.

„Podzim v součtu s ligou není ideální, ale zase ne katastrofální. V domácí soutěži jsme druzí a v Evropské lize jsme hráli do posledního kola o postup. Plzeň měla skvělý podzim, my jsme získali jen o tři body méně než loni," připomíná Zmrhal.

Reklama