Hlavní obsah

Zmrhal pomohl gólem k výhře Slovanu v boji o Evropskou ligu

I díky brance českého záložníka Jaromíra Zmrhala zvítězili fotbalisté Slovanu Bratislava ve 3. předkole Evropské ligy nad gibraltarským týmem Lincoln Red Imps 3:1. Osmadvacetiletý záložník, který odehrál 73 minut, nejprve nahrál v první půli na úvodní gól Guramu Kashiovi a ve 48. minutě se sám prosadil po přihrávce Vladimíra Weisse. Za slovenský celek se ještě prosadil Ezekiel Henty, domácí zmírnili prohru po proměněné penaltě Liama Walkera.

Foto: Shamrock Rovers

Ilustrační foto.

Článek

Slovenský šampion se do předkola Evropské ligy dostal poté, co vypadl v předchozím boji o Ligu mistrů se švýcarským týmem Young Boys Bern. Ten by mohl být i příštím soupeřem pražské Slavie ve 4. předkole prestižní soutěže.

Vidět byl rovněž další český hráč Jan Lecjaks. Bývalý obránce Plzně nahrál v dresu Omonie Nikósie na vítěznou branku Marinosi Tzionisovi a kyperský celek díky jejich vzájemné spolupráci uspěl v úvodním domácím zápase nad Florou Tallinn 1:0.

Naopak porážku 0:3 veze ze hřiště Rapidu Vídeň kyperský Anorthosis Famagusta s Josefem Hušbauerem. Rakouský vicemistr, který vypadl ve 2. předkole Ligy mistrů s pražskou Spartou, sice neproměnil pokutový kop, přesto si díky trefám Ercana Kary, Taxiarchise Fountase a Marka Grülla vytvořil do odvety tříbrankový náskok. Hušbauer odehrál v dresu poraženého týmu celý zápas.

Výsledky úvodních utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy
Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mistrovská část:
Kajrat Almaty - Alaškert 0:0
Lincoln Red Imps - Slovan Bratislava 1:3 (0:1) - za hosty gól Zmrhal, Omonia Nikósie - Flora Tallinn 1:0 (1:0)
Mura - Žalgiris Vilnius 0:0
Hlavní část:
Galatasaray Istanbul - St Johnstone 1:1 (0:0)
Rapid Vídeň - Anorthosis Famagusta 3:0 (1:0)

Reklama

Související témata: