Hlavní obsah

Zraněný Schick zůstal v Německu a v Budapešti nebude Leverkusenu k dispozici

Útočník Patrik Schick nebude fotbalistům Leverkusenu kvůli zranění k dispozici pro čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy v Budapešti proti Ferencvárosi. Trenér Bayeru Xabi Alonso na tiskové konferenci před utkáním potvrdil, že sedmadvacetiletý český reprezentant zůstal v Německu. Šance, že se Schick dá do pořádku pro blížící se start kvalifikace mistrovství Evropy, se výrazně snížily.

Foto: imago sportfotodienst/kolbert-press/Ant Palmer, ČTK

Povedený návrat. Patrik Schick skóroval proti Mohuči hned dvě minuty po příchodu na hřiště. Archivní foto

Článek

Schicka trápí opakované potíže s třísly, kvůli nimž nezasáhl už do víkendového bundesligového zápasu v Brémách. Před týdnem v úvodním domácím duelu s Ferencvárosem přišel na trávník až jako střídající v 89. minutě.

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý Schicka navzdory zdravotním potížím zařadil do nominace na úvodní zápasy evropské kvalifikace. Národní celek 24. března přivítá v Praze Polsko a o tři dny později nastoupí v Moldavsku. Podle Šilhavého se měl Schick v úterý podrobit lékařskému vyšetření a na základě něj se má v příštích dnech rozhodnout, zda reprezentaci bude k dispozici. Český tým se k prvnímu letošnímu srazu sejde v pondělí v Praze.

Leverkusen, jehož barvy hájí i další reprezentační útočník Adam Hložek, bude v odvetě v Budapešti hájit náskok 2:0 z domácího duelu.

Reklama