Hlavní obsah

Agüero je nejlépe placeným mladým fotbalistou

MADRID

Útočník Atlétika Madrid Sergio Agüero je s pěti milióny eur ročně (asi 129 miliónů korun) nejlépe placeným fotbalistou do 21 let. Ve své studii to uvedl magazín Futebol Finance.

Článek

Jediným Agüerovým konkurentem v žebříčku je francouzský střelec Karim Benzema, který si v Lyonu přijde na 4,8 miliónu eur ročně. Jejich další vrstevníci jsou ve srovnání s nimi "chudí příbuzní".

Theo Walcott si v Arsenalu vydělá tři milióny, stejně jako Brazilec Alexandre Pato v AC Milán. Jeho krajan Anderson si v Manchesteru United přijde na 1,9 miliónu, Gonzalo Higuaín má v Realu Madrid o sto tisíc méně, Mario Balotelli si v Interu Milán vydělá 1,3 miliónu, Bojan Krkič v Barceloně, Nicklas Bendtner z Arsenalu a Marcelo v Realu si přijdou na zhruba milión eur.

Agüerův plat se rovná ročnímu příjmu mnohem zkušenějších hvězd, jako je nejlepší hráč loňského Eura a záložník Barcelony Xavi, jeho spoluhráč Carles Puyol nebo brankář Juventusu Turín Gianluigi Buffon. Pětimiliónový plat navíc ze snoubence dcery legendárního Diega Maradony podle magazínu dělá 34. nejlépe placeného hráče světa. Žebříček vedou Zlatan Ibrahimovic z Interu Milán a Kaká, jenž si dosud před odchodem z AC vydělal devět miliónů eur ročně.

Reklama

Související témata: