Hlavní obsah

Nevídané! Netradiční exekuce penalty však trefou neskončila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to tak úplně často k vidění, nakrátko zahraný pokutový kop zůstává ve fotbale neobvyklou záležitostí. V pokračování turecké ligy ovšem tuhle verzi oprášili hráči Galatasaraye v derby s Istanbulsporem. Neúspěšně.

Foto: Dilara Senkaya, Reuters

Mauro Icardi (vlevo) z Galatasaraye na ilustračním snímku ze zápasu Ligy mistrů s Kevinem Diksem z Kodaně.

Článek

V 19. minutě dostali výhodu pokutového kopu. Volili netradiční řešení. Kerem Akturkoglu rozehrál nakrátko na rozbíhajícího se Maura Icardiho. Jak je patrné z videa, spolupráce těchto dvou probíhala zprvu dokonale tak, jak si ji pohledem stvrdili před provedením akce.

Argentinec, pomineme-li hraniční moment překročení pokutového oblouku, nabíhal přesně tak, aby obrana nemohla reagovat, ale i když na něj zívala hodně odkrytá brána, gólem to neskončilo.

Oklamaný dánský strážce brány Istanbulsporu David Jensen se sice nešťastně sbíral ze země, ale s úlevou mohl sledovat, jak Icardi zakončuje nepřesně.

Střelec se jen chytil za hlavu, vše si vynahradil ve 42. minutě, kdy dal jediný gól zápasu. Galatasaray je po výhře o bod první před Fenerbahce, Istanbulspor předposlední - devatenáctý.

Reklama