Hlavní obsah

Od Hložka či Schicka do Madridu? Real si měl vyhlédnout náhradu za Ancelottiho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vymění trenér Xabi Alonso Matěje Kováře, Adama Hložka a Patrika Schicka za hvězdy Realu Madrid? Podle Radia Marca si Bílý balet vyhlédl současného kouče Leverkusenu a svého bývalého hráče jako náhradu za Carla Ancelottiho.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso by od nové sezony mohl vést Real Madrid.

Článek

„Favoritem, kdo nahradí Ancelottiho, je Xabi Alonso. Měl by tým převzít od další sezony,“ píše na svém webu Radio Marca. Slavný a úspěšný italský trenér má totiž smlouvu jen do konce května 2024 a následně by měl přesídlit k brazilské reprezentaci.

Real Madrid tak logicky s časovým předstihem hledá náhradu. Xabi Alonso se jeví jako ideální kandidát. Jako hráč působil na Santiago Bernabéu v letech 2009 až 2014, získal s madridským gigantem titul a vyhrál Ligu mistrů. Po ukončení aktivní kariéry odstartoval svou trenérskou dráhu právě v mládeži Realu.

Následně zamířil do rezervy Realu Sociedad a od října 2022 vede bundesligový Leverkusen, kde působí i tři čeští reprezentanti Matěj Kovář, Adam Hložek a Patrik Schick. I přes nepovedený začátek angažmá dostal Leverkusen do pohárové Evropy a v aktuální sezoně je na čele tabulky se stejným bodovým ziskem jako Bayern Mnichov.

„Leverkusen předvádí aktivní způsob hry s krátkými přihrávkami a rychlým přechodem dopředu. Kouč Alonso dal tým neskutečně dohromady, některými prvky mi připomíná Pepa Guardiolu během působení v Bayernu. Hráče to musí bavit,“ chválil v Echu bundesligy na Sport.cz expert David Jarolím.

Pro jednačtyřicetiletého trenéra by šlo o velkou výzvu, protože navázat na Ancelottiho nebude pro nikoho jednoduché. Čtyřiašedesátiletý Ital je na lavičce Realu od července 2021, dokázal s ním opanovat Ligu mistrů, španělský i evropský superpohár, MS klubů i domácí La Ligu.

Reklama