Hlavní obsah

Brandao si kvůli zranění soupeře půl roku nezahraje

Brazilský fotbalista Brandao z francouzské Bastie nesmí kvůli zranění soupeře půl roku hrát. Trest za hlavičku Thiagu Mottovi z Paris St. Germain po srpnovém zápase, po němž si na Mottu počkal v tunelu do šaten a zlomil mu nos, vynesla disciplinární komise ligy. Znovu hrát bude moci 22. února 2015. Brandaův právník se ihned odvolal.

Brandao napadl v tunelu kapitána PSG

 
Článek

Italský reprezentant Motta se sice po zranění vrátil už za pár dnů na hřiště, jenže čtyřiatřicetiletému Brandaovi naopak uškodilo, že se provinil opakovaně. V minulé sezóně totiž nemohl třikrát nastoupit kvůli tomu, že loktem praštil jiného hráče PSG Yohana Cabayeho.

Brandao, vítěz francouzské ligy s Marseille v sezóně 2009/10, navíc kvůli ublížení na zdraví stane před soudem. Dostavit se má 3. listopadu. Podle svého právníka si po sportovní stránce tak vysoký trest nezasloužil, stačilo prý zastavit mu činnost nanejvýš na osm zápasů.

Naopak Mottův zaměstnavatel a prezident pařížského klubu Náser Al-Keláfí pro viníka požadoval doživotní distanc. Disciplinární komise mohla hráči zastavit činnost až na dva roky.

Reklama

Související témata: