Hlavní obsah

Brazilský fotbalový reprezentant Neres odešel ze Šachtaru do Benfiky

Aktualizováno

Brazilský fotbalový reprezentant David Neres se stal posilou Benfiky Lisabon. Pětadvacetiletý útočník přestoupil ze Šachtaru, který ho koupil v lednu z Ajaxu Amsterodam, ale kvůli ruské invazi na Ukrajinu Neres za doněcký klub nikdy nenastoupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Benfica za Nerese zaplatila 15 milionů eur (370 milionů korun). Vítěz jihoamerického šampionátu z roku 2019 podepsal smlouvu na pět let.

Třetí tým uplynulého ročníku portugalské ligy už angažoval také dánského obránce Alexandera Baha ze Slavie. Nový kouč Benfiky Roger Schmidt by měl získat do kádru rovněž chorvatského útočníka Petara Musu, který v minulé sezoně hostoval ze Slavie v Boavistě Porto.

Godín mění angažmá, aby před MS více hrál

Kapitán uruguayské reprezentace Diego Godín skončil po půl roce v brazilském klubu Atlético Mineiro, za který odehrál za tu dobu jen devět zápasů. Šestatřicetiletý obránce se domluvil na ročním angažmá v argentinském Vélezu Sarsfield s cílem získat větší herní vytížení před mistrovstvím světa, na kterém se může představit už počtvrté.

Godín letos v únoru předčasně opustil Cagliari, kde loni v září podepsal tříletou smlouvu. Předtím hrál za Inter Milán a především Atlético Madrid, kde prožil nejúspěšnější roky kariéry. S týmem vyhrál španělskou ligu i pohár a dvakrát Evropskou ligu. V letech 2014 a 2016 madridskému klubu pomohl do finále Ligy mistrů.

V uruguayské reprezentaci je Godín se 159 odehranými zápasy rekordmanem. V roce 2011 s ní ovládl Copu América.

Reklama

Související témata: