Hlavní obsah

Bývalý slávista Olayinka o odchodu do CZ Bělehrad: Je to nová výzva, krok vpřed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude dál řádit v červenobílém dresu, fanoušci Slavie však už na nigerijského útočníka Petera Olayinku budou jen vzpomínat. Jeden z klíčových hráčů českého vicemistra byl už v pondělí představen v novém působišti Crvene Zvezdě Bělehrad. S klubem se dohodl už v lednu 2023 a podepsal smlouvu na tři roky s opcí. Těšit se podle všeho může na královský měsíční plat okolo dvou milionů korun. „Odchod do CZ je pro mě krokem vpřed. Je skvělé tu být. Už se nemůžu dočkat, až budu hrát," prozradil křídelník při oficiálním představení v novém působišti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ve Slavii Praha, zamířil do CZ Bělehrad.

Článek

Sportovní ředitel CZ Mitar Mrkela chrlil na adresu Olayinky jednu poklonu za druhou. Zdůraznil, že byl křídelník nejlepším hráčem Slavie, k tomu je nigerijským reprezentantem. Zvýraznil i zkušenosti z evropských pohárů. „V lize dal jedenáct branek, čtyři další v Evropě," velebil posilu funkcionář CZ Bělehrad. „Věřím, že bude velkou posilou, jsem si jistý, že týmu dodá novou sílu," uvedl a zapózoval s bývalým slávistou, který v novém působišti bude hrát s číslem 14.

„Už jsem měl možnost navštívit stadion a jsem potěšen Maracanou. Je skvělé být ve Zvezdě, cítím se skvěle, všichni mě vítali a už se nemůžu dočkat, až budu hrát. Během jara jsem viděl několik zápasů a vím, že CZ má spoustu kvalitních hráčů a skvělý tým. Příchod do Zvezdy je pro mou kariéru velkým krokem. Uvědomuji si, že je to krok vpřed. Je to nová výzva, kterou jsem si před sebe postavil," nechal se slyšet Olayinka.

Novináře zajímalo, zda získal o CZ Bělehrad informace od Srdjana Plavšiče, který ve Slavii také působil. „Moc jsme spolu o tom nemluvili, protože hostoval v Baníku Ostrava. Ale když už něco řekl, bylo to jen to nejlepší," vysvětloval Olayinka. Ten platí za týmového hráče. Klidně místo pokusu vstřelit gól volí přihrávku lépe postavenému spoluhráči. „Pro mě je nejdůležitější, aby vyhrával tým. Samozřejmě, že rád střílím góly, ale radost mi udělá i asistence."

Řeč přišla i na srovnání Slavie a CZ Bělehrad, do toho se ale Olayinkovi moc nechtělo. „Odpověď na tuhle otázku budu znát až ve chvíli, kdy budu s týmem trénovat. Jediné, co teď můžu všem slíbit, že ze sebe vydám maximum, ale byl můj tým úspěšný," uvedl.

Reklama