Hlavní obsah

Přestup den před narozeninami. Sparta vítá nového gólmana, dříve chytal za Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou posilách do ofenzivy se fotbalová Sparta rozhodla rozšířit i své brankářské řady. K úřadujícímu mistrovi české ligy přichází z Jablonce Jakub Surovčík, který ve středu oslaví 21. narozeniny.

Foto: AC Sparta Praha

Novou posilou Sparty je mladý slovenský brankář Jakub Surovčík.

Článek

Slovenský reprezentant do 21 let naskočil v minulé sezoně do tří ligových utkání, převážně kryl záda jedničce Jablonce Janu Hanušovi a nastupoval za rezervu. „Talentovaný gólman se zapojí do přípravy s A-týmem," informuje Sparta na svém webu.

Přestupu do Prahy se rodák z Bratislavy dočkal jen den před svými 21. narozeninami. Surovčík dříve prošel například mládeží Meteoru, ještě v sezoně 2020/21 chytal za béčko Slavie a podzim 2021 strávil na hostování ve Vlašimi.

Následně v lednu 2022 odešel do Jablonce. Zda se dokáže na Letné prosadit do elitního mužstva, se teprve uvidí. Zatím není jasno o osudu Matěje Kováře, který minulou sezonu strávil ve Spartě na hostování z Manchesteru United a zatím není oficiálně oznámeno, že se kluby dohodly a hostování bude prodlouženo. V přípravě jsou také zkušený Vojtěch Vorel a 19letý Filip Nalezinek.

Surovčík je třetí posilou, kterou Sparta před startem dalšího ročníku oznámila. První byl záložník a český reprezentant do 21 let Michal Ševčík z Brna, na kterého navázal další ofenzivní hráč Veljko Birmančevič. Srb dorazil do Prahy z francouzského Toulouse.

Sparta zatím trénuje na Strahově, v pátek ji čeká první přátelské utkání proti Jihlavě. Tým následně 5. července odcestuje na herní kemp do rakouského Bad Kleinkirchheimu, kde ho čekají duely s Dinamem Záhřeb, srbským celkem FK Čukarički a generálka proti belgickému Anderlechtu.

Reklama