Hlavní obsah

Další pokuta? Majiteli Slovanu došla trpělivost, klub chce prodat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeho je moc, toho je příliš. A zdá se, že poslední pokuta ve výši 78 tisíc eur, v přepočtu téměř dvou milionů korun, byla pro majitele Slovanu Bratislava Ivana Kmotríka staršího poslední kapkou. Fotbalový klub byl pokutován za neukázněné chování svých fanoušků v ochozech během utkání 2. předkola Ligy mistrů na půdě maďarského Ferencvárose.

Foto: Szilard Koszticsak, ČTK/AP

Fotbalisté Slovanu Bratislava se radují z vítězství na půdě Ferencvároše Budapešť

Článek

Ultras bratislavského Slovanu znovu v ochozech předvedli pořádné divadlo. Během prvního utkání 2. předkola LM proti Ferencvárosi, které se hrálo v Maďarsku, a které Slovan vyhrál 2:1, se dopustili rasistických projevů adresovaných hráčům maďarského klubu, vhazovali předměty na hrací plochu a nechybělo ani peklo s pyrotechnikou.

UEFA to klubu spočetla a výsledkem byla téměř dvoumilionová pokuta a uzavření části stadionu pro domácí utkání, které Slovan prohrál jednoznačně 1:4 a sestoupil do Evropské ligy.

Není to poprvé, kdy klub byl trestán za chování svých fanoušků, ale pokuta je doposud nejvyšší. Například v roce 2014 hrál Slovan 3. předkolo Evropské ligy se Spartou a to si z dvojzápasu odnesl pokutu ve výši 50 tisíc eur. Stejnou částku musel zaplatit za xenofobní chování fanoušků i v roce 2019, když hrál 4. předkolo EL s PAOK Soluň.

Pokutám se slovenský mistr nevyhul ani v domácí lize, byly však o něco nižší. Za bitku svých příznivců v derby s Trnavou klub musel zaplatit 20 tisíc eur. Už před dvěma lety majitel Ivan Kmotřík starší zvažoval, že klub prodá. „Jedním z důvodů, proč o tom uvažuji, je neustálé placení pokut nebo zavírání stadionu. Už je to neúnosné," řekl tehdy slovenskému Deníku N.

A to ještě nevěděl, co přijde. Místo zlepšení situace došlo k jejímu zhoršení a myšlenky na prodej klubu ožívají. „Nejsme ochotní platit pokuty od rána do rána. Tohle byla jedna z posledních kapek, která mě opět přinutila uvažovat nad tím, že se Slovanu jako majitel zbavím," uvedl Kmotrík.

Reklama

Související témata: