Hlavní obsah

Divočina na hřišti! Policisté museli výtržnosti ukončit střelbou

Scény jako z Divokého západu, ale šlo „pouze“ o zápas čtvrté portugalské ligy mezi Olimpicem do Montijo a Viktorií Setubal B. Po konci zápasu došlo k hádce mezi hráči a trenéry, do níž se zapojili i fanoušci. Policie zasáhla a výtržnosti se snažila uklidnit i deseti varovnými výstřely.

Foto: @ligaptdadepre_, Twitter

Divočina na hřišti. V jednu chvíli policista mířil na jednoho z účastníků rvačky.

Článek

Zápas sám o sobě nebyl příliš zajímavý. Bezbranková remíza, žádná větší akce. Jenže po konci utkání nastala mela. Někteří hráči se střetli s trenéry, došlo k vulgárním nadávkám, strkanicím i vážnějším potyčkám. To strhlo i fanoušky na tribunách.

Ti vtrhli na hrací plochu, aby také přidali pár ran. Rvačku se snažili rozehnat dva policisté, ale moc se jim to nedařilo. Teprve třetí nastolil pořádek - vytáhl pistoli a do vzduchu vyslal několik varovných výstřelů.

Jeho kolegové si všimli, že to zřejmě bude účinné řešení a začali střílet také. V protokolu o incidentu se uvádí, že došlo k „agresi mezi různými účastníky sportovní akce, včetně příznivců obou týmů, kteří vstoupili na hřiště. Policisté okamžitě zasáhli, aby zastavili probíhající agresi. Tři policisté vystřelili varovné výstřely do vzduchu, které si nevyžádaly žádná zranění ani škody."

Trenér Setubalu Paulo Martins byl šokován. „Nikdy jsem nic podobného nezažil. Ani při horších výtržnostech jsem neviděl, že by se policie uchýlila k varovné střelbě," řekl Martins.

Reklama

Související témata: