Hlavní obsah

Divočina při derby! K fandům běžel trenér, sudí všechny překvapil

Charleroi

Předčasný konec! Fotbalové derby v belgické lize zůstalo nedohrané, 68. minuta byla poslední. Sudí Serge Gumienny už v duelu Charleroi - Standard Lutych nenechal pokračovat. Bylo to podle něj příliš riskantní. Fanoušci běsnili na obou stranách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chuligáni v Belgii házeli předměty na oba brankářeVideo: sntv

 
Článek

Začalo to minutou ticha za fotbalisty, kteří zemřeli při letecké tragédii v Kolumbii. Pak z toho byla docela divočina. Valonské derby mezi v tabulce šestým Charleroi a sedmým Lutychem se rozjelo nesprávným směrem k pro někoho možná překvapivému konci, který učinil arbitr.

Vše se začalo lámat v 51. minutě. Ishak Belfodil nasměroval skóre na 2:1 ve prospěch Lutychu. Dobrý start domácích byl zapomenut. Gólman Charleroi Nicolas Penneteau si ale sudímu postěžoval, že na něj příznivci hostů házejí kdeco. Zapalovače a jiné drobnosti.

Rozhodčí Gumienny to též zaregistroval a sbírku předmětů zanesl kolegovi v pozici čtvrtého rozhodčího. Ale to byl jen začátek.

Orlando Sa dával už na 3:1 pro Lutych. Znovu se přerušovalo. Srbský trenér hostů Aleksandar Jankovič dokonce s megafonem vyrazil se svolením sudího před fandy svého kllubu a nabádal je, aby přestali vyvádět vylomeniny. Ale definitivní ránu dění na hrací ploše dali nakonec domácí příznivci.

Opláceli stejnou mincí, brankář hostů Guillaume Hubert pocítil na zádech kelímek s pitím a v pokutovém území měl najednou rachejtli. Tímto zábavný večer skončil, na svazových orgánech zůstává, aby vyhodnotily, kdo zlobil víc a komu připadnou body z tohoto divokého představení. Nebo se duel bude opakovat? Třeba bez diváků, kteří jen nevěřícně zírali a nespokojeně hučeli v hledišti.

Reklama

Související témata: