Hlavní obsah

Drama během pohárového finále! Fanoušci bývalého klubu Krmenčíka zaházeli hřiště kameny

Finále fotbalového poháru v Řecku provázely násilnosti, kvůli nimž sobotní zápas mezi Panathinaikosem a PAOK Soluň skončil až krátce před půlnocí. Nejprve se po policejním zásahu slzným plynem se zpozdil výkop, další zdržení nastalo poté, co autora nakonec vítězné branky Aitora Cantalapiedru trefili soluňští fanoušci do ruky kamenem.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Střelec jediné branky finále, Aitor Cantalapiedra (číslo 22) odchází ze hřiště za doprovodu spoluhráčů poté, co by trefen kamenem.

Článek

Hodinu před začátkem utkání začali výtržníci na Olympijském stadionu v Aténách podle agentury Reuters odpalovat pyrotechniku a házet po sobě vším, co měli po ruce. Policie proti nim použila slzný plyn a finále kvůli tomu začalo s čtyřicetiminutovým zpožděním.

Španěl Cantalapiedra poslal Panathinaikos do vedení gólem z penalty v 34. minutě, načež fanoušci PAOK zaházeli hřiště nejrůznějšími předměty a podle televizních záběrů trefili dokonce i kamenem autora branky, kterého se před samotným pokutovým kopem navíc ještě snažili oslepit laserem. Následovalo další půlhodinové přerušení, diváci vyvolávali potyčky s policií i během poločasové přestávky.

Další branka do konce utkání již nepadla, Panathinaikos získal první trofej od roku 2014, kdy rovněž vyhrál pohárové finále se stejným protivníkem. Ten letos nedokázal využít příležitost obhájit loňské vítězství, o triumfu PAOKu tehdy rozhodl vítězným gólem český útočník Michael Krmenčík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články