Hlavní obsah

Případ Krmenčík. Kam zamíří útočník po konci ve Slavii? O zájemce prý nemá nouzi

Praha

V Edenu byl v létě vítán s pompou, spojení fotbalového útočníka Michaela Krmenčíka se Slavií ale nefungovalo, jak si obě strany představovaly. Hostování přineslo daleko víc negativ než pozitiv. Je utopií, že by ho nyní sešívaní vykoupili z Brugg za 2,5 miliony eur (přibližně 65 milionů korun), na což mají podle dohody s belgickým klubem nárok. Kam tedy povedou další kroky muže, který největší slávu získal v dresu Plzně?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík ze Slavie a Filip Kaša z Viktorie Plzeň.

Článek
Fotogalerie

S Bruggami ho sice váže kontrakt do června 2023, není však příliš reálné, že by následující sezonu strávil v modročerném dresu. Belgický klub má v útoku obrovskou kvalitu, nebyl by to dobrý krok ani pro jednu stranu.

Nejpravděpodobnějším scénářem je buď roční hostování nebo přestup. Reálnější se zdá  varianta s hostováním. Důvod je prostý. Za rok bude Krmenčík volným hráčem, smlouvu s novým klubem může podepsat ale zkraje ledna. Budoucí zaměstnavatel by o něj musel mít eminentní zájem, aby za něj Bruggám vysázel teď v létě solidní sumu. Což se po sezoně, v níž Krmenčík nezářil, nedá předpokládat.

V létě přestoupí zřejmě jen případě, že se Bruggami domluví na předčasném ukončení kontraktu, čímž se Belgičané vzdají nároku na finanční kompenzaci. Rýsuje se tedy nejspíš další hostování. Podle informací Sport.cz se o Krmenčíka zajímají přední turecké a řecké kluby. V Řecku si během půlročního hostování v PAOKu Soluň udělal velké jméno, gólem v poslední minutě rozhodl finále tamního poháru proti Olympiakosu.

Krmenčík ve Slavii
21 zápasů/4 góly

Druhý návrat do Česka není na pořadu dne. Za normálních okolností by se nabízelo spojení s Plzní, které pomohl ke třem mistrovským titulům, jenže svým chováním si dveře do Viktorie zabouchl. Dost možná navždy.

Po podzimním zápase s Olomoucí zpíval s fanoušky Slavie hanlivý pokřik na adresu Plzně, následně ve vzájemném duelu s Viktorií v Edenu po vstřelení gólu směrem k hostujícímu kotli naznačoval, že ho neslyší. Po utkání se s ním několik bývalých spoluhráčů slovně chytlo. Najde Krmenčík cestu zpátky na výsluní v Řecku nebo v Turecku?

Reklama