Hlavní obsah

Drsné scény. Policie rozháněla fanoušky slzným plynem

Nedělní šlágr 31. kola řecké fotbalové ligy mezi Olympiakosem Pireus a AEK Atény poznamenaly nepokoje fanoušků. Nespokojení příznivci Olympiakosu neunesli gól na 1:3 v nastaveném čase a vtrhli na hřiště, rozehnat je podle agentury AFP museli těžkooděnci.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto)

Článek

Stav zápasu byl do 82. minuty 1:1, pak ale proměnil penaltu García a v závěru přidal třetí branku Mantalos. Chvíli poté vtrhli domácí fanoušci na hrací plochu a začali házet na těžkooděnce i směrem ke klubku hráčů a funkcionářů světlice, dělbuchy, vytrhané sedačky a další předměty. Policie proti desítkám výtržníků použila slzný plyn.

S verdikty rozhodčích byl nespokojený i majitel Olympiakosu Evangelos Marinakis, jenž po třetím gólu konfrontoval sudí na hřišti. Později celek z Pirea uvedl v prohlášení, že fotbalový svaz a řecká vláda ligovou soutěž manipuluje.

Olympiakos ovládl řeckou ligu třikrát za sebou, od sezony 2010/11 nevyhrál jen dvakrát. V aktuálním ročníku mu ale patří až třetí příčka, na vedoucí AEK s druhým Panathinaikosem ztrácí devět bodů. Nyní mu hrozí pokuta, odečet bodů nebo uzavření stadionu.

Reklama

Související témata: