Hlavní obsah

Evropský fotbal se podle šéfa UEFA nemusí bát exodu hráčů do Saúdské Arábie

Evropský fotbal se podle předsedy UEFA Aleksandera Čeferina nemusí obávat masových odchodů hráčů do Saúdské Arábie. Prohlásil to v rozhovoru pro nizozemskou televizní stanici NOS.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Prezident UEFA Aleksander Čeferin předává trofej Ligy mistrů kapitánovi Manchesteru City Ilkayi Gündoganovi.

Článek

Do Saúdské Arábie už zamířili Cristiano Ronaldo s Karimem Benzemou. Velmi lukrativní nabídky dostali i Lionel Messi s Lukou Modričem. Jde o hráče, kteří si mezi sebe od roku 2008 rozdělili všechny Zlaté míče, ale všem je přes 35 let.

Proto se Čeferin masových odchodů neobává. "Spíš si myslím, že saúdské kluby dělají chybu," prohlásil. "Měli by spíš investovat do akademií pro mladé hráče, přivést kvalitní trenéry a vychovávat vlastní hráče," dodal.

"Kupování hráčů na sklonku kariéry není cestou vpřed. Podobnou chybu už udělali v Číně, kam vodili hráče, kteří už pomalu končili s fotbalem," přidal pětapadesátiletý slovinský funkcionář.

"Řekněte mi jméno jediného hráče, který je v nejlepším věku a rozhodl se jít nastartovat kariéru do Saúdské Arábie," uvedl. "Není to jen o penězích. Hráči chtějí vyhrávat tituly v kvalitních ligách. A ty jsou v Evropě," doplnil.

Reklama