Hlavní obsah

Fanoušci se střetli s policií a překazili mistrům oslavy titulu, na který čekali 19 let

Lisabon/Praha

Téměř dvacetileté čekání na portugalský ligový titul je u konce. Fotbalisté Sportingu Lisabon si jej zajistili vítězstvím nad sestupem ohroženou Boavistou 1:0 a definitivně tak setřásli dotírající Porto. Fanoušci nemohli s týmem slavit přímo na stadionu, proto vyrazili do ulic Lisabonu, kde se několik z nich dostalo do tvrdých střetů s policií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Sportingu Lisbon a jejich neukázněné oslavy tituluVideo: sntv

 
Článek

První ligový titul od roku 2002, ukončení nadvlády Porta a Benfiky. Porto získalo od té doby 11 titulů, Benfica sedm, teď se konečně opět dočkal Sporting, takže bylo rozhodně co slavit. Kaňku na jinak pokojných oslavách zanechalo několik skupin neukázněných fanoušků, kteří se střetli s policií při čekání na příjezd svých miláčků.

Příznivci portugalského celku házeli po policii dýmovnice a světlice, a také se snažili prorážet bariéry, které vytyčovaly bezpečnou cestu pro autobus s lisabonskými hráči. Policisté proti některým fanouškům byli nuceni použít obušky a také do davů stříleli gumové projektily.

Fotbalisté Sportingu Lisabon si titul zajistili dvě kola před koncem. Na Porto mají nedosažitelný náskok osmi bodů. V dosavadních zápasech ještě ani jednou neprohráli a body ztratili pouze v sedmi případech. O mistrovskou branku se postaral v 36. minutě v utkání s Boevistou reprezentační útočník Paulinho.

Reklama

Související témata: