Hlavní obsah

Fotbalista přišel na trénink v dresu rivala, aby si vynutil přestup. Ochranka ho nevpustila do budovy

Antverpy/Praha

Kamerunský fotbalista Didier Lamkel Zé z Antverp dal jednání mezi hráčem a klubem o přestupu zcela nový rozměr. Čtyřiadvacetiletý záložník dostal nabídku od řeckého Panathinaikosu Atény, ale belgický celek ho odmítl pustit. Jenže Lamkel Zé se rozhodl odejít stůj co stůj, a tak vymyslel zvrhlý plán, jak si kýžený přestup vynutit. Začátkem týdne dorazil do tréninkového centra v dresu rivalského Anderlechtu. Ochranka mu zatarasila cestu už ve dveřích do budovy a sebevědomý Kamerunec se s ní u vstupu přetahoval. Za své jednání se druhý den omluvil prostřednictvím sociálních sítí.

Fotbalista Antverp Didier Lamkel Zé se pokouší probojovat do tréninkového centra v dresu rivalského Anderlechtu.

Článek

Lamkel Zé zvolil k vynucení přestupu do Atén hodně neotřelou vyjednávací taktiku. Do budovy tréninkového centra se pokusil probojovat v dresu Anderlechtu se jmenovkou fotbalisty Yannicka Bolasieho.

Jeho provokace vyústila až v drobnou potyčku s ostrahou objektu. Kamerunský záložník se poté z celé situace pokusil vycouvat a klubu i fanouškům nabídl svou omluvu.

Z fotografií, které celou taškařici zachycují, se totiž bezprostředně po incidentu stal hit internetu. Lamkel Zé své jednání ospravedlňoval tím, že měl „hlavu úplně jinde“. Fanoušci Antverp ale jeho počin samozřejmě tvrdě odsuzují a volají po jeho vyřazení z kádru.

Lamkel Zé nyní sice tvrdí, že je pro Antverpy „plně k dispozici, pokud ho trenér bude potřebovat“, jen těžko si lze ale představit, že jeho jednání nebude mít dopad na jeho fotbalovou budoucnost.

Důvod, proč Lamkel Zé tolik toužil po přesunu do Atén, je zájem jejich kouče, bývalého trenéra Antverp Lászlóa Bölöniho. Kamerunský záložník strávil v belgickém klubu dvě a půl sezony. V letošním ročníku má na kontě pět startů.

Reklama

Související témata: