Hlavní obsah

Fotbalisty Machačkaly bude trénovat Hiddink, vydělá prý 375 miliónů korun

MOSKVA

Fotbalisty Machačkaly bude trénovat Guus Hiddink. Slavný nizozemský kouč podepsal v Anži smlouvu na rok a půl, díky níž si podle ruských médií vydělá 15 milionů eur, což je 375 miliónů korun.

Foto: Jan Tauber

Trenér Guus Hiddink

Článek

Bohatá Machačkala, kterou financuje miliardář Sulejman Kerimov, byla bez trenéra od pondělí, kdy po půldruhém měsíci ve funkci skončil Jurij Krasnožan. Ten podle všeho nedokázal vyjít s největšími hvězdami mužstva - kamerunským útočníkem Samuelem Eto'em a brazilským obráncem Robertem Carlosem.

Majitel týmu Kerimov prý na volné místo lákal i Itala Fabia Capella, jenž minulý týden nečekaně skončil u anglické reprezentace. Nakonec však dagestánský klub, v němž hraje i Čech Jan Holenda, povede pětašedesátiletý Hiddink.

Ostřílený kouč se vrátí do Ruska po dvou letech. V období 2006/2010 vedl tamní národní mužstvo, s nímž postoupil do semifinále mistrovství Evropy 2008. Po neúspěchu v kvalifikaci o MS 2010 se ujal reprezentace Turecka, u níž skončil po prohrané baráži o postup na letošní Euro. V minulosti vedl Hiddink také nizozemské a korejské fotbalisty, Real Madrid, Eindhoven či Valencii a jako dočasný kouč také Chelsea.

Machačkala vstoupí do jarní části ruské ligy ze sedmého místa a má šanci bojovat o poháry.

Reklama

Související témata: