Hlavní obsah

Fotbalový Olympiakos musí hrát jeden zápas bez fanoušků

Fotbalisté Olympiakosu Pireus musejí odehrát jeden zápas za zavřenými dveřmi. Řecký svaz klub potrestal za řádění fanoušků, kteří při sobotním derby vtrhli na hřiště a napadli několik hráčů Panathinaikosu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Disciplinární komise klubu také udělila pokutu 140 tisíc eur (asi 3,4 miliónu korun). Proti trestu se však silně ohradilo vedení Panathiaikosu, podle kterého je příliš mírný. "Je to výsměch spravedlnosti. Zcela jasně se ukázalo, že některé věci ve fotbale by se měly okamžitě změnit," citovala agentura Reuters prohlášení klubu.

Pořadatelé prý s nimi zacházeli velmi hrubě

"Výše trestu v porovnání s tím, co se stalo - napadení hráčů, buzerace v šatnách, nám sebrala dech. Je jasné, že na všech úrovních řeckého fotbalu musí dojít ke změnám a ty musí být přímé a tvrdé," uvedlo vedení Panathinaikosu, podle kterého byli jeho hráči a funkcionáři po utkání zamčeni v šatně a pořadatelé na stadiónu s nimi zacházeli velmi hrubě.

Sankcím neunikl ani prezident Olympiakosu Vangelis Marinakis, který nesmí za výroky po utkání dva měsíce na stadión a musí zaplatit 15 tisíc eur. Disciplinární komise také dala pětizápasový distanc kapitánovi Olympiakosu Vasilisi Torosidisovi. Pětadvacetiletý záložník dostal v utkání červenou kartu poté, co v závěru hlavou udeřil Sebastiana Leta z Panathinaikosu.

Chování fanoušků je velkým problémem řeckého fotbalu a v této sezóně rozlícení chuligáni vtrhli na hřiště už počtvrté. V prosinci honili po trávníku hráče Panathinaikosu po překvapivé prohře s nováčkem Olympiakosem Volos jejich vlastní fanoušci, za což klub musel odehrát dva zápasy bez diváků.

Reklama

Související témata: