Hlavní obsah

Galatasaray odmítl dodatečné testy na covid a přišel o přípravu v Řecku

Atény

Fotbalisté Olympiakosu, kam má namířeno reprezentační brankář Tomáš Vaclík, přišli o úterní přípravný zápas s Galatasarayem. Turecký celek totiž po příletu do Atén odmítl podstoupit testy na koronavirus a řecké úřady ho kvůli tomu nevpustily do země.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Galatasaray sice předložil výsledky vlastních testů, ale to úřadům nestačilo a požádaly klub o dodatečnou kontrolu na letišti. To turecký celek odmítl a označil to za diskriminaci.

"Co se týče bezpečnostních pravidel, tak neexistují výjimky," citovala agentura AP náměstka ministra civilní ochrany Nikose Hardaliase. "Vzhledem k tomu, že se odmítli podřídit nastaveným pravidlům, byl jim odepřen vstup do země," dodal.

Vstup Galatasaraye do Řecka, které má s Tureckem dlouholeté spory, se přímo na letišti pokusil vyjednat i turecký velvyslanec, ale neúspěšně. Za klub se postavil i turecký fotbalový svaz. Přístup řeckých úřadů odsoudil a označil za nepřijatelný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.